![]() |
Renkli Pilav Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Renkli Pilav YapımıRenkli pilav yapımı İKİ RENKİ PİLAV TARİFİ nasıl yapılır iki renki safranlı pilav yapımı nasıldır Değişik iki renki pilav nasıl yapılır ![]() İki Renk Pilav Gerekli Malzemeler; 300 gr ıspanak 2 ![]() Yarım demet maydanoz 1 çay kaşığı safran 3 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı kaşar (rendelenmiş) Süslemek için havuç (julyen usulü doğranmış) Karabiber Tuz Hazırlanışı; Ispanakları temizledikten sonra doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BİR BAŞKA PİLAV TARIFI DAHA Safranlı Pilav tarifi ![]() MALZEMELER : - 4 su bardağı baldo prinç - 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin ya da 1 çay bardağı sıvıyağ - 1 çorba kaşığı safran - 7 su bardağı su - Tuz YAPILIŞI : Derin bir kaba koyacağınız 2 su bardağı ılık suyun içine bir çorbakaşığı tuz atın ve tuzlu suda prinçlerinizi 10-15 dakika kadar bekletin ![]() Pirincinizi suda beklettikten sonra bir süzgeç yardımıyla bol suyla yıkayın ve süzün ![]() Bir başka tencerede kaynattığınız 5 su bardağı sıcak suyun içine bir çorba kaşığı safranı atın ve orta ateşte safranın kırmızı rengi suya çıkana (yaklaşık 3-4 dk) kadar safranı kaynatın ![]() Ayrı bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağı eritin ( veya tercihinize göre bir çay bardağı sıvıyağı kızdırın ![]() ![]() ![]() Safran kaynayınca pilav tenceresinin üzerinde bir süzgeç yardımıyla süzerek safranlı suyu tencereye dökün ![]() ![]() Pilav suyunu çekinceye kadar 5-6 dakik, kısık ateşte pilavınızı kapağını açmadan pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|