![]() |
Mantar Dolması Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantar Dolması Nasıl YapılırMantar Dolması nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •12 adet büyük mantar •1 diş sarımsak •1 adet soğan •1 kahve fincanı tereyağı •3 çorba kaşığı sıvıyağ •Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri •1 dilim ekmek içi •1 adet domates •3-4 dal maydanoz •Tuz, karabiber Tarif : •Mantarların sap kısımlarını çıkarıp, içini oyun ve sap kısımlarını küçük küçük doğrayınız ![]() •Tereyağının yarısını 1 çay kaşığı sıvıyağ ile birlikte eritiniz ![]() •Ezilmiş sarmısak ve ince doğranmış soğanı ekleyip, pembeleştiriniz ![]() •Doğranmış mantar saplarını ekleyiniz ve 5 dk ![]() ![]() •Kalan sıvıyağ, ufalanmış ekmek içi, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırınız ![]() •Mantarların içine bu karışımı doldurup, yağlanmış fırın tepsisine diziniz ![]() •Kalan tereyağını her birinin üzerine eşit olarak paylaştırınız ![]() •Önceden ısıtılmış 180 oC' li fırında 25 dk ![]() ![]() •Domates dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip, sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|