10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Şiş Sarma-Yemek Tarifleri
Sebzeli Şiş Sarma
Malzemeler
2 Adet kabak
2 Adet patlıcan
2 Adet salçalık kırmızı biber
3 Dilim kızarmış ekmek
10-12 Adet yeşil zeytin
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
5-6 Çorba kaşığı zeytinyağı
Kıvırcık yaprakları
Tuz, karabiber
Hazırlanışı- Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra kurulayın
- Kabak ve patlıcanları uzun ve ince dilimler halinde kesin
- Üzerlerine tuz serpip, 15 dakika bekletin
- Salçalık kırmızı biberi ince şeritler halinde dilimleyin
- Ekmek dilimlerinin kabuğunu keskin bir bıçakla alıp, içlerini ufalayın
- Zeytinleri doğradıktan sonra ekmek içleri ile karıştırın
- Biber dilimleri, peynir, tuz, karabiber ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip, karıştırın
- Fırının üst ızgarasını ısıtın
- Patlıcan ve kabak dilimlerini yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın
- Her dilimin üzerine ekmek ve biberli karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar yerleştirip, rulo şeklinde sarın
- Ruloları şişlere değişimli olarak dizin(bir kabak rulosu, bir patlıcan rulosu gibi)
- Izgarada 10 dakika kadar sık sık çevirerek pişirin
- Kıvırcık yapraklarını yıkayıp, iyice süzün ve servis tabağına yerleştirin
- Üzerine hazırladığınız sebze şiş sarmalarını yerleştirin ve kalan zeytinyağını gezdirin
- Sıcak olarak servis yapın
- NOT : Sebzeleri elektrikli ızgara veya hafifçe yağlanmış teflon tavada da kızartabilirsiniz
|
|
|