|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çiğ, köfte, leziz, noktalarıyemek, püf, tarifleri, yapmanın |
![]() |
Leziz Çiğ Köfte Yapmanın Püf Noktaları-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Leziz Çiğ Köfte Yapmanın Püf Noktaları-Yemek TarifleriLeziz çiğ köfte yapmanın püf noktaları İyi çiğ köfte nasıl yoğrulur? malzeme nasıl seçilmeli? Yanında ne içilmeli? Çigköftenin hamur gibi cıvık ya da tersine sert olması nasıl engellenir? işin ustasından incelikler: Şanlıurfalı ustalar, çiğ köfte yoğurmanın püf noktalarını açıkladı ![]() Şanlıurfalı çiğ köfte ustaları; 8 kişilik çiğ köfteye 4 su bardağı köftelik bulgur, 500 gram dövülmüş veya çekilmiş yağsız kırmızı et, 6 yemek kaşığı kuru isot (pul biber), 1 tatlı kaşığı tuz, biraz karabiber ve tarçın, 8-10 adet yeşil soğan, 1 kuru soğan, 1 demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı salça konulması gerektiğini dile getirdi ![]() Ustalar, lezzetli bir çiğ köftenin nasıl yoğrulacağını ise şöyle anlattı: "Yeşil soğan ve maydanoz yıkanıp incecik doğranarak daha sonra karıştırılmak üzere bekletilir ![]() Daha sonra özel olarak yaptırılmış köfte leğenine, tuz, kuru isot, tarçın, karabiber, salça, et, doğranmış kuru soğan ve sarımsak alınarak yoğrulmaya başlanır ![]() ![]() Leğendeki malzemeler, çok az suyla yavaşça bastırılarak bulgur yumuşayıncaya kadar yoğrulur ![]() ![]() ![]() Tabağın etrafı marul, salatalık, nane semiz otu ve turpla bezenerek servis yapılır ![]() ![]() SİNİRLER TEMİZLENMELİ MUTLAKA İSOT KULLANILMALI Çiğ köfte yapımındaki püf noktaları da açıklayan usta eller şu ince noktalara dikkat çekti: "Sert bulgurla yapılan çiğ köfte güzel olur ![]() ![]() ![]() ![]() AZ OLURSA SERT ÇOK OLURSA HAMUR OLUR "Çiğ köfte az yoğrulursa bulguru sert kalır çok yoğrulursa hamur olur" ÇİĞ KÖFTEYE YAZIN BUZ KONULMALI "Çiğ köfte az su alınarak yoğrulmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() (İHA) |
![]() |
![]() |
|