Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ramazan, sofralarının, özellikleri, şanlıurfa

Şanlıurfa Ramazan Sofralarının Özellikleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şanlıurfa Ramazan Sofralarının Özellikleri




ŞANLIURFA ramazan sofralarında neler bulunur
Şanlıurfa’da lahmacun, boranı ve çiğ köfte gibi yemeklerin yanı sıra ”şıllık” ve ”küncülü akıt” gibi tatlılar, iftar ve sahur sofralarını süslüyor
Genellikle et ağırlıklı yemeklerin tercih edildiği kentte, et, pancar, nohut, bulgur ve çeşitli sebzelerin yoğrulmasıyla hazırlanan ve sarımsaklı yoğurtla servis edilen ”Boranı”, özel günlerde konuklara ikram edilen en önemli yemeklerden biri
Geçmişi Hz İbrahim’e kadar dayandırılan çiğ köfte de ramazan ayında sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor
Kazan kebabı, içli köfte, sıkma, Siverek ekşisi ve kebap çeşitleri de ramazan yemeklerinin vazgeçilmezleri arasında bulunuyor
Yemeklerin yanında ikram edilen ve sebzelerin ezilmesiyle hazırlanan ”Bostana” ise iftar sofralarının meşhur salatalarından
İftarda yemeklerin ardından konuklara cevizli ”şıllık tatlısı” veya pekmezin susam ve çeşitli baharatlarla kaynatıldıktan sonra kurutulmasıyla hazırlanan ”küncülü akıt” gibi tatlılar da ikram ediliyor



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.