Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
isırgan, karadeniz, yemekleri

Karadeniz Yemekleri İsırgan

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri İsırgan




Karadeniz Yemekleri Isırgan



Malzemeler:

1 kg Isırganotu

4 diş sarımsak

1 çay bardağı un

3 kaşık tereyağı

Tuz

Nane

Su

Hazırlanışı:

Isırgan iyice yıkanır ve kaynar suda haşlanarak süzülür Sonra tel süzgeçten elle ezilerek geçirilir (robot veya blender ile de ezilebilir) Ezilen ısırgan tencereye alınarak ateşe konur Eğer kıvamı koyu ise arzuya göre biraz su ilave edilir Tuzu konur 2-3 dakika piştikten sonra karıştırılarak azar azar unu ilave edilir Unun topak olmamasına dikkat edilir Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir Ayrı bir kapta ince doğranmış sarımsak yağda kavrulur ve ısırgana ilave edilir Üzerine nane serpilerek servis yapılır

Not: Arzu edilirse üzerine süt ilave edilerek de yenebilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.