Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmeği, vakfıkebir, yapılır

Vakfıkebir Ekmeği Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vakfıkebir Ekmeği Nasıl Yapılır




Vakfıkebir Ekmeği Nasıl Yapılır



Vakfıkebir Ekmeği: Vakfıkebir’de ve Beşikdüzü’nde ve Maçka – Hamsiköy’de üretilen bu ekmek 450 gramdan 7,5 kiloya kadar ağırlıklarda üretiliyor Türkiye’nin hemen hemen her yerinde “Vakfıkebir” ya da “Trabzon ekmeği” olarak bilinir Trabzon dışında, özellikle karayolları üzerindeki kent ve kasabalarda da üretilir Odun ateşiyle kızdırılan taş fırınlarda pişer Ekmeğin hamurunda doğal ekşi maya kullanılır Vakfıkebir ekmeği lezzetli olur Uzun süre dayanıklıdır Bayatının da ayrı bir lezzeti vardır Kolay küflenmez Son yıllarda İstanbul, Ankara gibi büyük illerimizde de Vakfıkebir ekmeği üreten fırınlar açıldı Taş fırınlarda piştiği için bu ekmeğe “Taşfırın ekmeği” de deniyor Bazı yerlerde ise yanlış olarak “Odun ekmeği” diye de adlandırılıyor Burada, odun ateşiyle kızdırılmış fırında pişen ekmek anlatılmak isteniyor Vakfıkebir ekmeğini yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak için Vakfıkebir’de “Vakfıkebir Ekmeği Festivali” düzenlenmektedir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.