Çeşnili Pilav (4 Kişilik)-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çeşnili Pilav (4 Kişilik)-Yemek TarifleriMALZEMELER 1 5 Su Bardağı Pirinç2 Su Bardağı Su 1 Salçalık Kırmızı Biber 1 Çarliston Biber 100 gr Mantar 1 Soğan 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Çorba Kaşığı Margarin 2 Domates 6 Siyah Zeytin Bir Tutam Safran Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın![]() Pirinç, su, margarin, safran, ruz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın![]() Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ilave ederek 5-6 dakika kavurun Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın Ateşten alıp pilava ilave edin Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın Sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|