Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifi, tekirdağ, tübyaz

Tekirdağ Tübyaz Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tekirdağ Tübyaz Tarifi




Malzemeler:

4 adet patlıcan

4 adet dolmalık biber

250 gr ekşimik

200 gr beyaz peynir

2 adet yumurta

½ çay bardağı zeytinyağı

1 demet maydanoz

1 tutam taze nane

Karabiber

Yapılışı:

Patlıcanların sapları kesilir ve ortadan ikiye kesilip tencereye alınır Üzerine bir tutam tuz serpilir ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilerek patlıcanlar haşlanır Dolmalık biberlerin sapları çıkartılır İç harcı için; 200 gr beyaz peynir ezilir Üzerine 250 gr ekşimik ilave edilip 2 yumurta kırılıp karıştırılır 1 demet maydanoz ince ince kıyılır Yarım çay bardağı zeytinyağı ve maydanoz peynire eklenir ve harmanlanır Haşlanan patlıcnların suyu süzülür Etli kısımları kaşıkla sıyrılıp patlıcanlar yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilir Patlıcanların etli kısımları doğranır ve peynirli harca eklenip karıştırılır 1 tutam ince kıyılmış taze nane ve biraz karabiber eklenir Patlıcanların içine peynrli harç yerleştirilir Dolmalık biberler de peynirle doldurulur 150 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir

Tübyaz servise hazırdır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.