![]() |
2011 Dondurmalı Kazandibi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 2011 Dondurmalı Kazandibi TarifiDondurmalı Kazandibi Tarifi Dondurmalı Kazandibi Tarifi Resimli Resimli Dondurmalı Kazandibi Tarifi Dondurmalı Kazandibi Tarifi Dondurmalı Kazandibi Tarifi Resimli Resimli Dondurmalı Kazandibi Tarifi Tatlıya dondurma ilave ettiğinizde çok güzel oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() Dondurmalı kazandibi için gerekli malzemeler: 250 gram tavuk göğsü 5 su bardağı süt 1 litre krema 1 su bardağından 1 parmak fazla tozşeker 1 çorba kaşık tepeleme nişasta Dondurmalı kazandibinin yapılışı: Tavuğu 35 dakika süreyle haşlayın ![]() Diğer taraftan süt, krema ve tozflekeri bir tencereye alarak oca¤a oturtun ![]() Tavuk haşlandıktan sonra sudan alıp blendere koyun ![]() Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üzerine ekleyin ![]() Birlikte çektikten sonra yeniden ocaktaki süte ilave edin ![]() Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin ![]() 2-3 dakika daha pişirilip, kazandibi kokusunu sağlamak için hafifçe dibinin tutmasını sağlayın ![]() Daha sonra uygun bir tepsiye bir parmak kalınlığında döküp, yayın ![]() Tepsiyi ocak üzerine koyup yüksek ateşte muhallebinin altını iyice karamel rengini alana kadar piflirin ![]() Bu sırada tepsiyi çevirerek her yerinin piflmesini sağlayın ![]() Kazandibini 1 gün süreyle buzdolabında soğumaya bırakın ![]() Servis için kare şeklinde kesip tabaklara alın ![]() Üzerine arzunuza göre dondurma ekleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|