Duvakli Hindi Şepitli Hindi - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Duvakli Hindi Şepitli Hindi - Afyon Yöresi Yemek TarifleriDUVAKLI HİNDİ (ŞEPİTLİ HİNDİ) MALZEME: Hindi 1 adet Tuz 1 çay kaşığı Un 2 su bardağı Su Yeterince YAPILIŞI: Hindi üzerini örtecek kadar su ilave edilerek haşlanmaya bırakılır Şepitler için un, tuz ve su karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, 30-35 cm çapında şepitler açılır Sacda yağsız olarak iki tarafı kızartılır Haşlanan hindinin suyu başka bir tencereye alınır Kaynamış hindi suyuna şepitler batırılıp tabağa açık şekilde yerleştirilir Arasına bir parça hindi eti konulup katlanır ve hemen servis yapılır![]() |
|
|
|