Adana Usulü Kömeç Lapası Nasıl Yapılır |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Adana Usulü Kömeç Lapası Nasıl YapılırAdana usulü Kömeç Lapası nasıl yapılır Malzemeler 1/4 bulgur, 1/2 ince kıyılmış kömeç, l baş sarımsak, l kaşık tereyağı, 1/2 kg yoğurt, l kaşık salça, yeterince tuz ve pul biber Hazırlanışı: Salça ve yağ ile kömeç iyice kavrulur Üzerine bulgur eklenir 1-2 dakika sonra üzerini örtecek kadar su eklenerek pişmeye bırakılır Pişen yemek servis tabağına alındıktan sonra üzerine dövülmüş sarımsak ve yoğurt karışımı dökülür Tereyağı ise bir tavada eritilerek yemeğin üzerine dökülür |
|