Anasonlu Peksimet Tarifi-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Anasonlu Peksimet Tarifi-Yemek TarifleriAnasonlu peksimet tarifi Deneyim: Orta Süre: Miktar: 30-35 peksimet Kalori: Yemek ID: 1007 Görüntülenme: 108 Eklenme Tarihi: 30092008 Malzemeler: 2¼ bardak beyaz un, 1 çorba kaşığı bal, ¾ tatlı kaşığı instant kuru maya, yarım silme tatlı kaşığı tuz, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, ¾ bardak su, 1-2 çorba kaşığı anason tohumu Hazırlanışı Elde nasıl yapılır? Un, tuz, bal ve kuru mayayı derin, geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki suyu, zeytinyağını ve anasonu karışıma ilave ederek hamuru 10 dakika yoğurun Hamur yumuşak ve ele yapışmayacak bir durumda olmalıdır Hamuru bir beze haline getirip, ağzı kapalı bir kapta iki katına çıkana kadar yaklaşık 1 saat mayalanması için bekletin Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya ayırın Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak 25 cm uzunluğunda ince rulo haline getirin Ruloları hafifçe unlanmış bir fırın tepsisine 10 cm arayla yan yana yerleştirin Ruloları ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın 220 dereceye ayarlı ısıtılmış fırında 20 dk kadar, üzeri iyice kızarana kadar pişirin Fırından çıkarıp ılımaya bırakın Ilındıktan sonra 1 cm kalınlığında dilimlere keserek, bir fırın tepsisine yerleştirin 125 dereceye ayarlı ısıtılmış fırında 40-45 dk kadar gevremesi için bırakın Fırın soğuyuncaya kadar gevrekleri içinde tutun Makinede nasıl yapılır? Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak su, bal ve zeytinyağını koyun Unu bir kaşıkla serperek üstünü örtecek şekilde ilave edin Tuzu, şekeri ve anasonu unların hemen üstüne haznenin farklı köşelerine yerleştirin Unların ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın Proğramı secerek makineyi çalıştırın Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışıp karışmamış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasını sağlayın 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir Programın bitiminde hamuru hazneden mutfak tezgahına alıp 2 eşit parçaya ayırın Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak 25 cm uzunluğunda ince rulo haline getirin Ruloları hafifçe unlanmış fırın tepsisine 10 cm arayla yanyana koyun Ruloları ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın 220 dereceye ayarlı ısıtılmış fırında 20 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkarıp ılımaya bırakın Ilındıktan sonra 1 cm kalınlığında dilimlere keserek bir fırın tepsisine yerleştirin 125 dereceye ayarlı ısıtılmış fırında 40-45 dk kadar gevremesi için bırakın Fırın soğuyuncaya kadar gevrekleri içeride tutun |
|