Arapaşı - Denizli'den Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arapaşı - Denizli'den Yemek TarifleriArapaşı Malzemeler: 2 yemek kaşığı sade yağ 1 çay bardağı un 2 su bardağı tavuk suyu 4 su bardağı su 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çorba kaşığı salça 4 adet kuru biber 1 su bardağı tavuk eti ( küçük parçalar) Hamurun hazırlanışı: 4 bardak su, 1 su bardağı un, 1 fincan nişasta Su kaynatılır un ve nişasta suda eritilir Kaynar su içine katılarak pişirilir Hazırlanışı: Sade yağ eritilir Kırmızı biber konur su ilave edilir Un ve salça suda eritilir, suyun içinde karıştırılır Tavuk eti ilave edilip kaynatılır |
|