![]() |
Ebegümeci Kavurması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ebegümeci KavurmasıEbegümeci Kavurması ![]() Bir bağ ebegümeci (Yaklaşık yarım kilo) Bir baş soğan (iri) Bir yemek kaşığı kırmızı toz biber Bir tatlı kaşığı tuz 3-4 Yemek kaşığı zeytinyağı Sosu için: İki su bardağı yoğurt 2-3 diş sarmısak Tuz Ebegümeçlerinin taze kısımlarını dalları üzerinde kalacak şekilde kök kısımlarını kesiniz (Yani bir türlü ayıklama yapmanız gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ayıklama bittikten sonra, güzelce yıkayıp, suyunu süzdürün ve ebegümeçlerini birer santimetrelik uzunlukta kesiniz (isteğinize göre bunu kısaltabilir veya uzatabilirsiniz) ![]() Soğanı yarım santimetrelik büyüklükte küp şeklinde doğrayınız ![]() Doğranmış soğanları tavaya koyduğunuz zeytinyağının içerisinde hafif pembeleşinceye kadar bekletin daha sonra pembeleşen soğanın üstüne ebegümeçlerini atın ve karıştırmayın ![]() ![]() ![]() Sosu için: Sarmısağı çok az tuzla dövüyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ebegümeci Kavurması |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ebegümeci KavurmasıEbegümeci nasıl kullanılır? Tazesi sebze olarak tüketilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|