Kaymaklı Ekmek Kadayıfı - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı - Afyon Yöresi Yemek TarifleriKAYMAKLI EKMEK KADAYIFI MALZEME: Hazır ekmek kadayıfı 1 adet Limon suyu Yarım adet Toz şeker 3,5 kg Kaymak Yeterince Su 3 lt YAPILIŞI: Ön hazırlık olarak şeker, limon suyu ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır Diğer tarafta, ekmek kadayıfı, pişirme tepsisinin içinde 10-15 dakika ılık su ile ıslatılır ve kabarması sağlanır Suyu süzülen ekmek kadayıfı ocağa konur Üzerine, hazırlanan sıcak şerbet dökülür Pişirme işlemi devam ederken, kadayıf ile tepsinin kenarı arasında biriken şerbet, kepçe yardımı ile kadayıfın üzerinde gezdirilir Bu işlem, kadayıf şerbetin tamamını çekinceye kadar devam eder Ekmek kadayıfı ters çevrilerek pişirilidiği tepsiden daha küçük bir tepsiye alınır Soğumaya bırakılırsoğuyunca üzerine kaymak konularak servis yapılır |
|