![]() |
Ağrı Usulü Kete Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağrı Usulü Kete Nasıl YapılırAğrı usulü Kete nasıl yapılır ![]() Malzemeler 5 su bardağı un 1 çay kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 su bardağı ılık süt 150 gr margarin 1 yumurta 1 tutam tuz Tarifi Unu geniş bir kaba eleyin ![]() Yarım su bardağı kadarını ayırıp kalanına tuz ekleyin ve harmanlayın ![]() Ortasını havuz gibi açın ![]() ![]() Üzerine biraz un serpip ılık ortamda maya kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin ![]() Margarini eritin ![]() 1 kaşık kadarıyla tepsiyi yağlayın ![]() 2 kaşık kadarını ayırın ![]() Kalan yağ ve sütü una azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun ![]() Üzerini temiz bir bezle örtüp ılık bir yerde 1 saat dinlendirin ![]() Ayırdığınız 2 kaşık margarine yarım su bardağı unu ilave edin ![]() Kısık ateşte 4-5 dakika kavurun ![]() Hamurdan 6 beze hazırlayın ![]() Her bezenin ortasını çukurlaştırıp kavrulmuş undan ekleyin ![]() Hamuru yuvarlayarak kapatın ![]() Ters çevirip tepsiye yerleştirin ![]() Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün ![]() Üzerine çatal ucu batırarak birkaç yerinden delin ![]() Çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin ![]() Sıcak veya ılık olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|