![]() |
Ramazan Sofraları İçin Konyada Yapılan Yemekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Sofraları İçin Konyada Yapılan YemeklerRamazan sofraları için Konyada yapılan yemekler KONYA Türk mutfağı uzmanı Nevin Halıcı, Konya’da ramazan sofralarının ayrı bir önem taşıdığını, iftar sofralarının 2 kısımdan oluştuğunu ifade etti ![]() Halıcı, “İftariyelik denilen ilk kısım, insanların oruçtan çıkıp hemen yemek yiyerek rahatsız olmamaları amacıyla yapılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ana yemeğe genellikle yoğurt çorbasıyla başlandığını belirten Halıcı, “Sofrada ayrıca su böreği, baklava, bol meyve, hoşaf, sarmalar ve pilav olur ![]() ![]() ![]() Sahur yemeklerinde birkaç yıl öncesine kadar genellikle börek yenilip hoşaf içildiğini bildiren Halıcı, hoşafın yerini yavaş yavaş çayın almaya başladığını söyledi ![]() |
![]() |
![]() |
|