Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ankaradan, çorbasi, paça, tarifleri, yemek

Paça Çorbasi - Ankara'dan Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paça Çorbasi - Ankara'dan Yemek Tarifleri




PAÇA ÇORBASI

MALZEME:

Davar ayağı (koyun, kuzu, keçi) 4 adet

Sivri biber 3 adet

Kuru soğan 1 orta boy

Sirke 1 çorba kaşığı

Sarmısak 4 diş

Tuz Yeterince

Yoğurt 2 su bardağı

YAPILIŞI:

Davar ayağı önce ateş üzerinde ütülür, bıçağın ucuyla tırnakları çıkarılır, tırnaklar arasındaki kıltorbası alınır, ince kılları kızgın bir maşayla dağlanır Kaynar suyla karaları çıkıncaya kadar iyice yıkanırAyakların üst kısmı kırılarak tencereye konur, su, kokusunu gidersin diye 4 diş sarmısak, 1 adet kuru soğan, sivri biberler ilave edilir, iyice pişirilir, indirileceğine yakın tuz atılır Servis yapılırken, yanında sarmısaklı yoğurt ya da sarmısaklı sirke ile ikram edilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.