![]() |
Kayısılı Pilav (6 Kişilik)-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Pilav (6 Kişilik)-Yemek TarifleriMALZEMELER 2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü) 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 3 Su Bardağı Et Suyu 200 gr Kuru Kayısı 1 Tatlı Kaşığı Safran, Tuz HAZIRLANIŞI Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın ![]() Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin ![]() Diğer tarafta kayısıları küp şeklinde doğrayıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün ![]() Pilav pişince ateşten indirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|