Yoğurt Çorbasi Tahrinli - Ankara'dan Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt Çorbasi Tahrinli - Ankara'dan Yemek TarifleriYOĞURT ÇORBASI (TAHRİNLİ) MALZEME: Et suyu veya su 10 su bardağı Un 1,5 çorba kaşığı Pirinç 1/2 su bardağı Tuz Yeteri kadar Yoğurt 2 su bardağı Yumurta 1 adet Tereyağı 2 çorba kaşığı Tahrin Yeteri kadar Domates salçası 1 çorba kaşığı Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı YAPILIŞI: Pirinçler et suyu ya da suda iyice haşlanır Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta çırpılır Kaynayan pirincin içine yavaş yavaş katılır Sürekli karıştırılır, tuz ilave edilir Kaynadığında ateş kısılır Üzerine tahrin serpilir Kırmızı biber ve salça yağda eritilir, çorbanın üzerine gezdirilir Tahrin yerine nane de kullanılabilir![]() |
|
|
|