![]() |
Fırında Patlıcan Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Patlıcan Dolması TarifiFırında Patlıcan Dolması Tarifi ![]() Malzemeler •Aynı irilikte orta boy dört bostan patlıcanı, •4 olgun domates, •1 soğan, •1 demet maydanoz, •1 diş sarmısak, •1 kahve fincanı süt, •75 gram rendelenmiş kaşer peyniri, •1 yumurta, •1+3/4 bardak zeytinyağı, •yeteri kadar tuz ve karabiber, •1 dilim bayat ekmek ![]() Fırında Patlıcan Dolması Yapılışı Patlıcanların kabuklarını ayıkladıktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye bölün ![]() ![]() ![]() Ondan sonra bir tavaya bol zeytinyağı koyun ![]() ![]() Patlıcanlar kızararak pişince bunları bir kevgirle süzerek tavadan çıkarın ![]() ![]() Beri yanda patlıcanların içlerini ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir dilim bayat ekmeği sütte ıslatarak ufalayın ![]() ![]() ![]() Patlıcanları fırından çıkarınca sıcak sıcak olduğu gibi servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|