Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
patlıcanyemek, soslu, tarifleri, yoğurt

Yoğurt Soslu Patlıcan-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurt Soslu Patlıcan-Yemek Tarifleri




MALZEMELER

4adet patlıcan

3adet yeşilbiber

2adet domates

1tatlı kaşığı şeker

3diş sarımsak

Maydanoz

Sıvıyağ, tuz

Yoğurt

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyarak küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin Süzdükten sonra az yağda kızartın ve peçeteye alın, üzerine şekeri serpin Sarımsağı ince doğrayın, biberi de doğrayın, domatesi ise rende edin Küçük bir tavada yağ kızdırıp önce sarımsakları, sonra biberi en sona domatesi ekleyerek soteleyin Servis tabağına önce yoğurt koyun sonra patlıcanları; üzerlerine de bu sosu gezdirin Kıyılmış maydanoz serperek servis edin



Alıntı Yaparak Cevapla

Yoğurt Soslu Patlıcan-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurt Soslu Patlıcan-Yemek Tarifleri




BAHARAT SOSLU PİLİÇ ŞİŞLERİ Malzemeler

6 adet tavuk göğsü filetosu

8 adet barbekü şişi

2 çay kaşığı zencefil

1 fincan çiçek yağı

BAHARATLI MARİNET SOSU

2 adet soğan

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi

1 çay kaşığı kişniş otu

1 çay kaşığı kimyon

SATAY SOS İÇİN

1 adet soğan

200 gr antep fıstığı

Çeyrek fincan çiçek yağı

1 çorba kaşığı (suda çözünmüş) demirhindi

BAHARAT SOSLU PİLİÇ ŞİŞLERİ TARİFİ

Marinad sosu hazırlamak için; doğranmış soğanları, dövülmüş sanmsakları limon kabuğu rendesini, kişniş otunu, kimyonu, zencefili ve yağı bir miksere koyup pürüzsüz bir hamur kıvamı alıncaya kadar çırpın Tavuk göğüslerini küp küp doğrayın ve bir kâseye koyun, marinad sosunu üzerine dökün, kanşunn ve buzdolabında bir gece bekletin Barbeküyü yağlayın ve orta derecede önceden ısiün Tavuk ederini şişlere geçirin ve barbeküye dizin Arta kalan marinad sosunu üzerlerine sürün ve her iki tarafları da kızarıncaya dek 5 dakika pişirin Sosu hazırlamak için; doğranmış soğanı ve antep fıstıklarını bir belendera koyun pürüzsüz bir hamur kıvamına gelinceye dek çırpın Orta hararetli ateşte yağı ısıtın ve içine soğanlı karışımı ilave edip kanşürarak 5 dakika pişirin Demirhindiyi suyuyla ekleyip kaynatın Isıyı düşürün, sık sık kanşürarak 5 dakika sos suyunu çekip koyulaşıncaya dek pişirin Tavuk şişlerinin yanında servis ed


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.