Türk Mutfağı Çökelekli Sıkma Nasıl Yapılır |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türk Mutfağı Çökelekli Sıkma Nasıl YapılırTürk Mutfağı Çökelekli Sıkma Nasıl Yapılır Malzemeler: İç malzemesi: • 4 adet orta boy domates • 500 gr çökelek • 1 adet soğan • 1 tatlı kaşığı pul biber • 1 tatlı kaşığı tuz • 2 yemek kaşığı sıvı yağ • Margarin ya da tere yağ Hamuru için: • 500 gr un • 1 tatlı kaşığı tuz • Aldığı kadar su Yapılışı: 1 Derin bir kabın içine unu ve tuz ekleyerek aldığı kadar su ilave edin ve yoğurun Hamur kıvamına gelince üstünü bezle kapatın ve dinlenmeye bırakın(30 dk) 2 İç malzemesini hazırlamak ise, domateslerin kabuklarını soyun ince doğrayın 3 Soğanları da ince bir şekilde doğrayın ve geniş bir tavada sıvı yağ ve soğanları kavurun 4 Ardından domateslerin ekleyin ve domateslerin suyunu çekene kadar kavurun 5 Son olarak çökeleği içine ilave edin son 2,3 dk kavurun ve ocaktan alın 6 Dinlenmiş olan hamuru küçük bezelere ayırın 7 Parçaladığınız hamur bezelerini yemek tabağı büyüklüğünde açın ve yağsız tavada pişirin 8 Pişirmiş olduğunuz hamuru tereyağı ya da margarinle yağlayın ve içine 1 yemek kaşığı hazırlamış olduğunuz iç malzemesinden ekleyin ve sarın |
|