|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ait, baklalı, ege, enginar, yöresine, zeytinyağlı |
![]() |
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı EnginarEge yöresine ait, zeytinyağlı iç baklalı enginar MALZEMELER: 5tane yaprakları açılmamış enginar 1 kg bakla, 1tane kuru 3-4 tane taze soğan sızma zeytinyağı 2 yemek kaşığı un 3-4 tane limon tuz 1tatlı kaşığı tozşeker yarım demet dere otu YAPILIŞI: Bir kabın içine su doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereye sızma zeytinyağı göz kararı koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düdüklü kullananlar 1çay bardağı su eklesinler ve 10 dakika pişirşinler,yeterlidir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı EnginarEgeyöresine aiti zeytinyağlı iç baklalı enginar EGE yöresine ait zeytinyağlı yer elması MALZEMELER: 2 adet kuru soğan 1tane havuç 1kg yer elması yeterince zeytinyağ Yarım limon suyu Yarım demet maydanoz 1tatlı kaşığı toz şeker 1,5 çorba kaşığı pirinç,tuz YAPILIŞI: Yer elmalarını soyup küp küp doğrayın bol suda yıkayın ![]() ![]() Havuçlar yumuşadığında yerelmalarını ekleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı EnginarEge yöresiine ait zeytinyağlı yemekler KIRLI KIZARTMASI(ÇIĞIRTMA) MALZEMELER: 1kg ince uzun kemer patlıcanı 300gr yeşil biber 1kg domates bir baş sarımsak tuz zeytinyağı yoğurt YAPILIŞI:Patlıcanları alacalı soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domateslerin kabuklarını soyun, küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yörede çok sevilen bir yemek çeşitidir afiyet olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı EnginarEge yöresine ait , zeytinyağlı iç baklalı enginar Ege yöresine ait zeytinyağlı yemekler -balıklar Asma Yaprağına sarılmış sardalya balığı ızgarası MALZEMELER: 1kg sardalya balığı 500gr taze asma yaprağı defne yaprağı biberiye, 1yemek kaşığı limon suyu tane karabiber, pulbiber 3-4 diş sarımsak 1çay bardağı zeytinyağ YAPILIŞI : Balıkları temizleyin, ortalarındaki kılçıkları çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asma yapraklarını yıkayın saplarını koparın kaynar suya atın çıkarın ![]() Balıkları asma yapraklarının içine koyun sarma sarar gibi sarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() afiyet olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı EnginarEge yöresine ait zeytinyağlı yemekler Mantar Güveç MALZEMELER: 16 tane orta boy kültür mantarı 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 çarliton biber 2 domates 1 diş sarımsak bi tatlı kaşığı biber 1 tatlı kaşığı domates salçası biraz tuz vae karabiber 2 çorba kaşığı zeytinyağ 1 tane soğan YAPILIŞI: Mantarları yıkayın bol limonlu suda bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı EnginarEge yöresine ait, zeytinyağlı iç baklalı enginar Ege yöresine ait zeytinyağlı yemekler Fasulye Pilaki MALZEMELER: 300gr kadar haşlanmış kuru fasulye 2 çay bardağı zeytinyağı bir adet havuç 4-5 diş sarımsak 2 çay kaşığı tozşeker 2 çay kaşığı tuz yarım demet maydanoz 2 adet domates 1 bardak sıcak su 1yemek kaşığı biber salçası YAPILIŞI: Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında hafif çevirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı EnginarEge yöresine ait ,zeytinyağlı iç baklalı enginar Ege yöresine ait zeytinyağlı yemekler Kırmızı Biberli Börülce yemeği MALZEMELER: Yarım kg taze börülce 1 Tane kuru soğan 3 -4 tane yeşil ve kırmızı biber 2 Domates 3-4 diş sarımsak yarım çay bardağı kadar zeytinyağı(daha az da tercih edebilirsiniz) tuz, 1 adet kesme şeker YAPIILIŞI: Börülceleri yıkayın ayıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuk olarak yanında yoğurtla servis yapın ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|