Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çiçeği, dolması, kabak, yapılır

Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır




Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır

Kabak çiçeklerini bir kaba koyacağınız suya daldırarak zedelemeden yıkayın, sularının süzülmesi için ters çevirip dizin Soğanı diş şeklinde çentin Pirinci yıkayın süzün Kuş üzümünü içinde ılık su olan bir kaseye koyun, 10-15 dakika bekletin

Malzemeler

12 kabak çiçeği,

5 yemek kaşığı zeytinyağı,

1 orta boy soğan,

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,

yarım su bardağı pirinç,

1 yemek kaşığı kuş üzümü,

1 çay kaşığı yenibahar,

1 çay kaşığı karabiber,

1 çay kaşığı tarçın,

1 çay kaşığı toz

şeker,

yarım demet dereotu

Kabak çiçeklerini bir kaba koyacağınız suya daldırarak zedelemeden yıkayın, sularının süzülmesi için ters çevirip dizin Soğanı diş şeklinde çentin Pirinci yıkayın süzün Kuş üzümünü içinde ılık su olan bir kaseye koyun, 10-15 dakika bekletin, suyunun içinde çöplerini ayıklayın, süzün Dereotunu yıkayın,kalın saplarını atın, ince ince kıyın Tencereye 3 kaşık zeytinyağını koyup soğan ve fıstığı kavurun, pembeleşince pirinci ekleyin Pirinçler saydam bir görünüş alana kadar kaşıkla çevirerek kavurmaya devam edin Pirincin üstünü 1 santim geçecek kadar sıcak su ve tuzu ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin Ateşten alınca kuş üzümü, yenibahar, karabiber, tarçın, toz şeker ve dereotunu koyun, karıştırın Suları süzülmüş kabak çiçeklerini avucunuza alın, üst yapraklarını zedelemeden açın, küçük bir tahta kaşıkla sıkı bir şekilde doldurun, yaprakların uçlarını birbiri üstüne katlayarak kapatın, dolmaları küçük bir tencereye aralarında boşluk kalmayacak şekilde yanyana dizin Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su koyun, porselen bir tabağı üzerlerine kapatın, kısık ateşte 15 dakika pişirin Kapağı açınca porselen tabağı çıkartın, kalan 2 kaşık zeytinyağını dökün,kapatıp dolmaları tenceresi içinde soğumaya bırakın Kabak çiçekleri çok kırılgan olduklarından yıkarken veya doldururken zedelendiği takdirde atmayın, kabak çiçeği kızartması yapın Dolmaları soğuduktan sonra tencereden çıkarırken şekillerini bozmamaya dikkat edin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.