Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bakla, taze, yapılır

Taze İç Bakla Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze İç Bakla Nasıl Yapılır




Taze İç Bakla Nasıl Yapılır

İç baklanın kabuklarını soyun, yıkayın, tencereye koyun, 2 bardak su ekleyin Soğanın kabuklarını soyun, bütün olarak bakla tenceresine alın

Malzemeler

500 gram taze iç bakla,

1 soğan, yarım çay kaşığı kabartma tozu,

1 tatlı kaşığı toz şeker,

2 çay kaşığı tuz,

5 yemek kaşığı zeytinyağı,

yarım demet dereotu

İç baklanın kabuklarını soyun, yıkayın, tencereye koyun, 2 bardak su ekleyin Soğanın kabuklarını soyun, bütün olarak bakla tenceresine alın Kabartma tozu, toz şeker, tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip baklalar yumuşayana kadar orta ateşte haşlayın Baklaları soğumadan delikli bir kepçe ile süzerek çukur bir kaba alın, üzerlerine zeytinyağını dökün, karıştırın, bir kapak örterek soğumaya bırakın Servis yaparken üzerlerine kalın dalları ayıklanmış dereotu yapraklarını (doğramadan) koyun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.