![]() |
Pratik Yemekler Resimli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Yemekler ResimliPratik yemekler resimli AŞ ÇORBASI (4 KİŞİLİK) ![]() Malzemeler 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Salça 150 gr ![]() 1 Adet Etsuyu Tableti 1 Su Bardağı Su 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut 1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek Karabiber 1 Çay Bardağı Erişte Tuz, Kırmızıbiber, Nane Yemeğin Tarifi Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun ![]() ![]() ![]() Soğanları yemeklik doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynayınca mercimek ve nohutu katın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pratik Yemekler Resimli |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Yemekler ResimliBAHARATLI BALKABAĞI ÇORBASI Malzemeler ![]() 1 adet büyük boy kuru soğan (portakal büyüklüğünde) 1 adet orta boy havuç 2 diş sarımsak 2 dilim soyulmuş balkabağı (kavun dilimi boyutlarında) 2 adet kuru defne yaprağı 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz, karabiber ½ çay kaşığı kimyon 5 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı ılık su Üzeri için; ½ su bardağı dolusu hazır süt kremasıYemeğin Tarifi Öncelikle, kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın ![]() Havucu soyup, iri kuşbaşı et formunda dilimleyin ![]() Diğer taraftan, kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış iki dilim ince balkabağını da iri kuşbaşı et formunda doğrayın ![]() Sarımsakları dövüp, bir kenarda bekletin ![]() Şimdi geniş bir tencereye, zeytinyağıyla beraber kuru soğan, havuç ve dövülmüş sarımsakları aktarın ![]() Orta ısıdaki ateşin üzerinde sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun ![]() Üzerine, doğranmış balkabakları ve defne yaprağını hemen ekleyerek, 7-8 dakika, ara sıra karıştırarak, sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Son olarak, tavuk suyu, ılık su, tuz, karabiber ve kimyonu tencereye ekleyin ![]() ![]() Orta ısılı ateşte, ara sıra karıştırarak 30-35 dakika pişirin ![]() Ocaktan alınca içindeki defne yapraklarını çıkarın ![]() Çorba henüz sıcakken el blendırıyla ya da mutfak robotuyla ezerek püre haline getirin ![]() Servise sunmadan önce içine hazır süt kremasını ekleyip ısıtarak sıcak hale getirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pratik Yemekler Resimli |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Yemekler ResimliBORÇ ÇORBASI - BORSH ![]() Malzemeler 2 orta boy pancar, soyulup rendelenmiş Yarım kilo (orta boy) ince doğranmış lahana 2 diş sarımsak 1 demet maydonoz, ince doğranmış 1 orta boy patates 1 büyük havuç, temizlenip rendelenmiş 2 orta boy kuru soğan 2 adet defne yaprağı 2 orta boy domates 1'er tatlı kaşığı biber ve domates salçası 1lt et suyu Yemeğin Tarifi Etsuyunu önceden çıkarttığınızı farzediyoruz (biz her hafta Mert için kemik alıp, soğan-havuç-patates-sarımsak-maydonoz ile haşlıyoruz) Küp küp doğranmış patatesleri etsuyuna ekleyin ve kaynatmaya başlayın Patatesler biraz haşlanınca, ince kıyılmış lahanayı, defne yaprağını, maydonozun yarısını ekleyin Kısık ateşte hepsini kaynatın Başka bir geniş tencerede, ince doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar zeytinyağında çevirin, sonra domates ve biber salçalarını ekleyin, yine 1 dakika çevirin Üzerine rendelenmiş yada küçücük doğranmış domatesleri ekleyin, Domatesler de kaynayınca rendelenmiş pancar ve havuçları ekleyin, 5 dakika çevirin Diğer tarafta kaynayan lahanalı karışım pişmişse, bu pancarlı karışımı ekleyin, 2 dak kadar kaynatın Altını kapattıktan sonra ezilmiş sarımsakla, kalan yarım demet maydonozu ekleyin Servisten önce defne yaprağını çıkarın Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Pratik Yemekler Resimli |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Yemekler ResimliHÜNKAR BEĞENDİ (4 KİŞİLİK) ![]() Malzemeler 500 gr Koyun Eti 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 2 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Sirke 2 Adet Domates 2 ![]() 5 Adet Patlıcan 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 ![]() 1 ![]() 2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri Tuz , Kekik Yemeğin Tarifi Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanları ateşte közleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağını bir tavada eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pratik Yemekler Resimli |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Yemekler ResimliMantarli et sote ![]() MANTARLI ET SOTE Malzemeler 750 gr dana kuşbaşı 500 gr mantar 1 adet büyük kuru soğan 2 adet yeşil sivri biber 1 adet domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı Domates salçası 1 çay kaşığı Biber salçası Tuz Toz Karabiber Toz Kırmızı biber Kimyon 1,5-2 su bardağı sıcak su 1 çay bardağından biraz az mısırözüyağı 1 yemek kaşığı margarinYemeğin Tarifi 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() ![]() 9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pratik Yemekler Resimli |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Yemekler ResimliBEZELYELİ PİLAV ![]() Malzemeler 2 su bardağı Pirinç 1 Çay kaşığı Karbonat 2 Çorba kaşığı Margarin Yarım kilo Bezelye 1 Çorba kaşığı Sıvı yağ 1 Adet Soğan 6 su bardağı Su (kaynar) Tuz Yemeğin Tarifi Pirinci yıkayıp, suyunu süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pratik Yemekler Resimli |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Yemekler ResimliFISTIKLI PİLAV ![]() Malzemeler 2 Çorba kaşığı Tereyağı 2 Su bardağı Pirinç 3 Çorba kaşığı Dolmalık fıstık 3 Çorba kaşığı Kuş üzümü 2 Çorba kaşığı AtepFıstığı 4 Su bardağı Su (sıcak) 1 Adet Soğan 1 Adet Tavuksuyu Tableti Yarım demet Maydanoz 1 Çay kaşığı Yenibahar 1 Çay kaşığı Karabiber 1 Çay kaşığı Kırmızı pulbiber Tuz Yemeğin Tarifi Tencereye tereyağını alıp, eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|