Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pratik, resimli, yemekler

Pratik Yemekler Resimli

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Yemekler Resimli




Pratik yemekler resimli

AŞ ÇORBASI (4 KİŞİLİK)



Malzemeler

2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

2 Adet Soğan

1 Çorba Kaşığı Salça

150 gr Kıyma

1 Adet Etsuyu Tableti

1 Su Bardağı Su

1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut

1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek

Karabiber

1 Çay Bardağı Erişte

Tuz, Kırmızıbiber, Nane

Yemeğin Tarifi

Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun Küçük parçalar koparın Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin

Soğanları yemeklik doğrayın Kızdırılmış sıvı yağda kavurun Salçayı da ilave edip karıştırın Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin

Kaynayınca mercimek ve nohutu katın En son olarak erişteleri ilave edin Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla

Pratik Yemekler Resimli

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Yemekler Resimli




BAHARATLI BALKABAĞI ÇORBASI

Malzemeler



1 adet büyük boy kuru soğan (portakal büyüklüğünde)

1 adet orta boy havuç

2 diş sarımsak

2 dilim soyulmuş balkabağı (kavun dilimi boyutlarında)

2 adet kuru defne yaprağı

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz, karabiber

½ çay kaşığı kimyon

5 su bardağı tavuk suyu

2 su bardağı ılık su

Üzeri için;

½ su bardağı dolusu hazır süt kremasıYemeğin Tarifi

Öncelikle, kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın

Havucu soyup, iri kuşbaşı et formunda dilimleyin

Diğer taraftan, kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış iki dilim ince balkabağını da iri kuşbaşı et formunda doğrayın

Sarımsakları dövüp, bir kenarda bekletin

Şimdi geniş bir tencereye, zeytinyağıyla beraber kuru soğan, havuç ve dövülmüş sarımsakları aktarın

Orta ısıdaki ateşin üzerinde sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun

Üzerine, doğranmış balkabakları ve defne yaprağını hemen ekleyerek, 7-8 dakika, ara sıra karıştırarak, sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin

Son olarak, tavuk suyu, ılık su, tuz, karabiber ve kimyonu tencereye ekleyin Eğer tavuk suyunuz yoksa 7 bardak sıcak suyla beraber 1 veya 2 adet tavuk suyu tableti kullanabilirsiniz

Orta ısılı ateşte, ara sıra karıştırarak 30-35 dakika pişirin

Ocaktan alınca içindeki defne yapraklarını çıkarın

Çorba henüz sıcakken el blendırıyla ya da mutfak robotuyla ezerek püre haline getirin

Servise sunmadan önce içine hazır süt kremasını ekleyip ısıtarak sıcak hale getirin İsterseniz üzerine kırmızı pul biber gezdirip, servise sunun


Alıntı Yaparak Cevapla

Pratik Yemekler Resimli

Eski 10-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Yemekler Resimli




BORÇ ÇORBASI - BORSH



Malzemeler

2 orta boy pancar, soyulup rendelenmiş

Yarım kilo (orta boy) ince doğranmış lahana

2 diş sarımsak

1 demet maydonoz, ince doğranmış

1 orta boy patates

1 büyük havuç, temizlenip rendelenmiş

2 orta boy kuru soğan

2 adet defne yaprağı

2 orta boy domates

1'er tatlı kaşığı biber ve domates salçası

1lt et suyu

Yemeğin Tarifi

Etsuyunu önceden çıkarttığınızı farzediyoruz (biz her hafta Mert için kemik alıp, soğan-havuç-patates-sarımsak-maydonoz ile haşlıyoruz)

Küp küp doğranmış patatesleri etsuyuna ekleyin ve kaynatmaya başlayın

Patatesler biraz haşlanınca, ince kıyılmış lahanayı, defne yaprağını, maydonozun yarısını ekleyin

Kısık ateşte hepsini kaynatın

Başka bir geniş tencerede, ince doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar zeytinyağında çevirin, sonra domates ve biber salçalarını ekleyin, yine 1 dakika çevirin

Üzerine rendelenmiş yada küçücük doğranmış domatesleri ekleyin, Domatesler de kaynayınca rendelenmiş pancar ve havuçları ekleyin, 5 dakika çevirin

Diğer tarafta kaynayan lahanalı karışım pişmişse, bu pancarlı karışımı ekleyin, 2 dak kadar kaynatın

Altını kapattıktan sonra ezilmiş sarımsakla, kalan yarım demet maydonozu ekleyin

Servisten önce defne yaprağını çıkarın Afiyet Olsun






Alıntı Yaparak Cevapla

Pratik Yemekler Resimli

Eski 10-14-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Yemekler Resimli




HÜNKAR BEĞENDİ (4 KİŞİLİK)



Malzemeler

500 gr Koyun Eti

2 Çorba Kaşığı Tereyağı

2 Adet Soğan

1 Çorba Kaşığı Sirke

2 Adet Domates

25 Su Bardağı Sıcak Su

5 Adet Patlıcan

2 Çorba Kaşığı Tereyağı

15 Çorba Kaşığı Un

15 Su Bardağı Süt

2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri

Tuz , Kekik

Yemeğin Tarifi

Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun Ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin 3 dakika daha kavurun 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin

Patlıcanları ateşte közleyin Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin Suyunu iyice süzün Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın

Tereyağını bir tavada eritin 1 5 çorba kaşığı unu ekleyin Sararana dek kavurun Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin Karışım koyulaştığında ateşten alın İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin Hızla karıştırıp, servis tabağına alın Üzerine eti koyarak, servis yapın






Alıntı Yaparak Cevapla

Pratik Yemekler Resimli

Eski 10-14-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Yemekler Resimli




Mantarli et sote



MANTARLI ET SOTE

Malzemeler

750 gr dana kuşbaşı

500 gr mantar

1 adet büyük kuru soğan

2 adet yeşil sivri biber

1 adet domates

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı Domates salçası

1 çay kaşığı Biber salçası

Tuz

Toz Karabiber

Toz Kırmızı biber

Kimyon

1,5-2 su bardağı sıcak su

1 çay bardağından biraz az mısırözüyağı

1 yemek kaşığı margarinYemeğin Tarifi

1 Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pişirin

2 Etler pişerken, kuru soğanı, yeşil biberi, domatesleri yemeklik doğrayın Sarımsakların kabuklarını soyun

3 Mantarları güzelce yıkayıp dörde yada beşe istediğiniz şekilde doğrayın ( Mantarları limonlu suda bekletirseniz kararmaz)

4 Etleri 25 dak sonunda genişce bir tencereye alın İçerisine 1 kepçe düdüklüdeki et suyundan koyun

5 Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişir

6 Doğranmış soğan, yeşil biberleri ve bir yemek kaşığı margarini (tercihe bağlı) tencereye ilave edin

7 Soğan ve biber leri 5-7 dk ara ara karıştırarak pişir

8 Daha sonra mantarları, domates, domates ve biber salçasını ilave et Mantarlar suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişir

9 Sıcak suyu ilave et (bunun yerine düdüklüdeki et suyundan da koyabilirsin fakat ağır olur ) ve sarımsakları içine doğra , 15-20 dk en kısık ateşte pişir Etlerinden bir tane al, pişip pişmediğini kontrol et Pişmiş ise altını kapat sıcak olarak servis yap Pişmemiş ise biraz daha kaynattıktan sonra altını kapat Etin suyunu siz istediğiniz gibi ayarlayın






Alıntı Yaparak Cevapla

Pratik Yemekler Resimli

Eski 10-14-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Yemekler Resimli




BEZELYELİ PİLAV



Malzemeler

2 su bardağı Pirinç

1 Çay kaşığı Karbonat

2 Çorba kaşığı Margarin

Yarım kilo Bezelye

1 Çorba kaşığı Sıvı yağ

1 Adet Soğan

6 su bardağı Su (kaynar)

Tuz

Yemeğin Tarifi

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün Margarinle sıvıyağı pirinçle bereber 5 dakika kavurun Üzerine sıcak su ekleyip, tuzunu ayarlayın 3 Dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 15-20 dakika 15-20 dakika pişirin Bu arada bezelye sote için, 4 su bardağı kaynar su içine kaebonat ve tuz ekleyip, bezelyeleri katın 5 Dakika haşlayın ve suyunu süzün Tavaya margarini koyup, ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun Üzerine suyu süzülmüş bezelyeyi koyup, arada bir tavayı sallayarak 3 dakika kadar sote edin Servisi için derin bir kabın dibine bezelye soteyi döküp, üzerini kaşık yardımıyla düzleştirin ve pilavı ekleyin Bezelye soteli pilavı, dağıtmadan servis tabağına ters çevirip, kabı çıkarın Sıcak olarak servis yapın






Alıntı Yaparak Cevapla

Pratik Yemekler Resimli

Eski 10-14-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Yemekler Resimli




FISTIKLI PİLAV



Malzemeler

2 Çorba kaşığı Tereyağı

2 Su bardağı Pirinç

3 Çorba kaşığı Dolmalık fıstık

3 Çorba kaşığı Kuş üzümü

2 Çorba kaşığı AtepFıstığı

4 Su bardağı Su (sıcak)

1 Adet Soğan

1 Adet Tavuksuyu Tableti

Yarım demet Maydanoz

1 Çay kaşığı Yenibahar

1 Çay kaşığı Karabiber

1 Çay kaşığı Kırmızı pulbiber

Tuz

Yemeğin Tarifi

Tencereye tereyağını alıp, eritin Fıstıkları tereyağında kavurun Soğanı yemeklik doğrayıp, ekleyin Soğanların rengi değiştiğinde yıkanmış pirinci ilave edin 1-2 Dakika kavurduktan sonra saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin 1-2 Kez çevirdikten sonra 4 su bardağı sıcak suda erittiğiniz tavuksuyu tabletini ekleyin Tuzunu ayarlayın Pirinçler yumuşayana dek önce orta, sonra da kısık ateşte pişirin Tencereyi ateşin üzerinden indirdikten hemen sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve baharatları serperek servis yapın






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.