Peynirli Domates Dolmasi-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Domates Dolmasi-Yemek TarifleriMALZEMELER 4 Adet orta boy domates 1 Çorba kaşığı fesleğen 6 Çorba kaşığı bayat ekmek içi 4 Çorba kaşığı parmesan yada rendelenmiş kaşar peyniri 3 Çorba kaşığı zeytinyağı Karabiber Tuz HAZIRLANIŞI Domatesleri yıkadıktan sonra bir tatlı kaşığı yardımı ile içlerini boşaltın ve tuzlayın Derin bir kabın içerisinde ekmek kırıntıları, fesleğen, tuz, karabiber ve zeytinyağını iyice karıştırın Kaşık yardımı ile hazırladığınız harcı domateslerin içine doldurun ve üzerinden bastırın (Alt kısımlarının boş kalmaması için ) Isıya dayanıklı, yağlanmış fırın kabına domatesleri yerleştirin, üzerlerine peynir serpip önceden orta derecede ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın AFIYET OLSUN! |
Peynirli Domates Dolmasi-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Domates Dolmasi-Yemek TarifleriKâğıtta Peynirli Domates tarifi için Malzemeler :
yemeğinin hazırlanışı: </STRONG>Patateslerin dışını ovarak iyice temizleyin Peçete ile silip eşit aralıklarla enine keserek derin yarıklar açın Tuz serpin ve her bir patatesi kare kesilmiş yağlı kağıdım ortasına yerleştirin Her birini alüminyum kağıtla paket sarar gibi kapatın 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin Patateslerin pişip pişmediğini anlamak için üzerine kürdan batırın Eğer kolayca giriyorsa pişmiş demektir Peyniri ince ince dilimleyin Cevizleri iri parçalara ayırın Patatesleri fırından alıp alüminyum kağıdı açın Keskin bir bıçağın ucu ile kestiğiniz yerleri iyice genişletip kestiğiniz peynir dilimlerini yerleştirip ceviz, kırmızı pulbiber ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin Tekrar fırına verip peynir eriyene dek pişirin Sıcak olarak servis yapın |
|