Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ardahan, bişli, kazlı, yemekleri, yöre

Kazlı Bişli - Ardahan Yöre Yemekleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kazlı Bişli - Ardahan Yöre Yemekleri




KAZLI BİŞLİ

MALZEME:

Kaz (temizlenip, tütsülenmiş) 1 adet

Kuru maya 1 çorba kaşığı

Un 1 kg

Süt 45 ml

Su 3 su bardağı

Kaz yağı ya da katı yağ

YAPILIŞI:

Kazı tencereye koyun, üzerini 3 parmak aşacak kadar su içinde bir taşım kaynatıp, orta ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1-1,5 saat pişirin Unu ve tuzu bir kaba eleyin Ortasını havuz biçiminde açın Mayayı ılık süt içinde eritip, ortasına dökün Üzerine biraz un serpiştirip 15 dakika bekletin Suyunu katıp yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edin Bir kaba koyup üzerini nemli bir bez ile örterek yaklaşık 2 saat mayalanmaya bırakın Mayalanmış hamuru yumurta iriliğinde parçalara bölüp, yuvarlayın Her pazıyı 20 cm çapında daireler halinde oklava ile açın Kazın yağını ya da katı yağı bir tavada kızdırın Hamurları birer birer tavaya yerleştirip, her iki yanını altın sarısı renk alıncaaya kadar kızartın Süzdürerek yağdan çıkarıp bir tabağa üst üste dizin Kazın yanında servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.