![]() |
Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar MenüleriPratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri ![]() Ispanaklı Yumurta Gereçler: 6 yumurta 1 lt su 1 silme yemek kaşığı tuz 6 dilim beyaz ekmek 4 yemek kaşığı tereyağı Ispanak püresi için: 500 gr ıspanak 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı tepeleme un 1 çay kaşığı toz şeker 3/ 4 bardak süt Tuz-karabiber 1 kepçe domates sos ( yumurtaların üzerine) Yapılışı: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar MenüleriLimonlu Sarımsaklı Mantar ![]() Gereçler: 1kg mantar 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet limon 2-3 diş sarmısak 2,5 yemek kaşığı un Yapılışı: Mantarları küp şeklinde (çok küçük olmayacak) doğradıktan sonra 5-6 dk siyah suyu çıkana kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavadaki zeytinyağını bir bardağa süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar MenüleriPratik Tarçınlı Sütlaç ![]() Pratik Tarçınlı Sütlaç Kaç Kişilik: 4-6 kişilik Pişirme Süresi: 30-35dk reklam Malzemeler 1 kg süt 3/4 su bardağı pirinç 1 su bardağı şeker (isteğe göre ayarlanabilir) 2 su bardağı su Sütü bir tencereye boşaltın, 2 bardak da suyu ekledikten sonra kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Ben bu ölçülerle 6 kase sütlaç elde ediyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar MenüleriSebzeli Güveç Tarifi ![]() Sebzeli Güveç Hazırlanışı ve Gereken Malzemeler Malzemeler: 1) 500 gr dana eti 2) 1 baş sarımsak 3) 2 adet patlıcan 4) 2 adet patates 5) 500 gr taze fasulye 6) 10 adet arpacık soğan 7) 2 adet domates 8 ) 5 adet yeşil biber 9) 2 yemek kaşığı salça 10) karabiber, pul biber, tuz 11) 2 yemek kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Kuşbaşı doğradığınız etleri güvecin tabanına yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Güveci eğer evde pişirecekseniz elektrikli ocağınız varsa güveç daha güzel olur güvecin dibi tutmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar MenüleriMantı Nasıl Yapılır ![]() Hamuru için ; -3 ½ su bardagi un 1 yumurta 2/3 su bardagi ilik su 1 tatli kasigi tuz Ic Malzeme: 250 gr kiyma 1 sogan, ince dogranmis/rendelenmis 1 cay kasigi tuz 1 cay kasigi karabiber Pisirmek icin: 8 su bardagi su 1 tatli kasigi tuz Sos icin: 2 su bardagi yogurt 3-4 dis sarimsak, dovulmus/rendelenmis ½ cay kasigi tuz 3-4 yemek kasigi tereyag/sivi yag 1 yemek kasigi domates salcasi YA DA 2/3 tatli kasigi kirmizi toz biber 2-3 yemek kasigi su Kuru nane Sumak Buyuk bir kaseye unu koyun ve uzerine yumurtayi kirin, ilik su ve tuzu ilave edip yogurun ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sirada ic malzemelerinin hepsini karistin ve bir kenara ayirin ![]() Hamuru 2-3 parcaya ayirin, bir parcasini alin ve geri kalanin uzerini tekrar ortun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mantiyi pisirmek icin buyuk bir tencerede suyu kaynatin, tuzu ilave edip mantilari icine atin ![]() ![]() ![]() Bu sirada sosunu hazirlayin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pismis mantiyi suzun ve servis tabaklarina alin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu tariften yaklasik 6-7 porsiyon manti cikiyor ![]() AFIYET OLSUN |
![]() |
![]() |
|