![]() |
Kral Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kral PilavıKral Pilavı ![]() Malzemeler • 2 su bardağı pirinç • 2 su bardağı et suyu • 250 gr kıyma • 1 adet soğan • 1 çorba kaşığı domates salçası • 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağ • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri • 1,5 su bardağı bezelye • tuz • karabiber Kral Pilavı Tarifi 1 Taze bezelyeleri diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın ![]() 2 Bir tencerede yağla, yemeklik doğranmış soğanı hafif kavurun ![]() ![]() ![]() 3 Bu arada pirinci ayıklayıp bir saat tuzlu sıcak suda bekletin ![]() ![]() 4 Pilav demlendikten sonra servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sıcak sosu ekleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|