Den Çorbası - Erzurum'dan Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Den Çorbası - Erzurum'dan Yemek TarifleriDen Çorbası Malzemeler: 250gr Yarma 1 adet soğan 1/2 limon suyu 3 yemek kaşığı tereyağı 2 yumurta sarısı 500 gr Yoğurt 10 su bardağı kemik suyu 2 kahve fincanı un tuz karabiber, nane, kırmızıbiber Hazırlanışı: Yarma önceden haşlanır Ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı su pütürsüz olana kadar karıştırılır Üzerine kemik suyu ilave edilir Haşlanmış yarma karıştırılarak eklenir Ayrı bir tavada ince doğranmış soğan 1 yemek kaşığı yağda pembeleştirilir Yoğurt nane ve limon suyu eklenir, iyice karıştırılır ve kaynayan çorbaya ilave edilir Tuz karabiber ile tatlandırılır 2 yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiber kızdırılır ve çorbanın üzerine dökülerek servis edilir![]() |
|
|
|