Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, dolması, erzurumdan, kadayıf, tarifleri, yemek

Cevizli Kadayıf Dolması - Erzurum'dan Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kadayıf Dolması - Erzurum'dan Yemek Tarifleri




Cevizli kadayıf dolması

Malzemeler:

1/2 kg burma kadayıf

200 gr ceviz içi

25 su bardağı toz şeker

1/2 limon suyu

4 adet yumurta

1 su bardağı süt

25 su bardağı su

2 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)

200 gr kaymak

Hazırlanışı: Burma kadayıftan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartılır ve içine dövülmüş ceviz içinden konur, dolma gibi sarılır Diğer tarafta yumurta ve süt çırpılır Dolmalar bu karışıma batırılıp kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartılır Diğer tarafta su ile toz şeker kaynatılır Limon suyu ilave edilir Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ılınmaya bırakılır Kızaran kadayıf dolmaları sıcak sıcak ılık şerbetin içine atılır ve şerbeti çekmesi için biraz bekletilir Üzerine kaymak ve dövülmüş ceviz ile süslenerek servis edilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.