Tokattan Bakla Dolması Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tokattan Bakla Dolması TarifiTokattan Bakla Dolması: Salamura asma yaprağı, kuru ya da taze bakla, ince bulgur, taze domates ya da salça ,taze ya da kurutulmuş biber ve kuru soğan yapılacak yemeğin hacmine uygun ölçüde alınır Baklanın içinin kabukları soyulur ve ufak parçalar halinde kesilir Geniş bir kapta ıslatılan bakla ince bulgur ve öteki malzemeyle biraz su ilavesiyle iyice karıştırılır İçine biraz reyhan ya da dere otu eklenir Yıkanmış asma yapraklarına bu iç sarılır Bir tencerede biraz su eklenerek pişirilir Başka bir tavada yağ içinde kıyılmış soğan ve domates kavrularak yapılan salça ateşten indirilen dolmanın üzerine gezdirilip sofraya getirilir |
|