10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nevşehir Mantısı-Yemek Tarifleri

NEVŞEHİR MANTISI
Malzema: 500gr un, 250gr kıyma, 5-6 baş soğan, 1 kilo yoğurt, 3 diş sarımsak ezilmiş Karabiber, kırmızı biber, tuz, 1 yemek kaşığı salça, 50gr maya, 1/2 margarin
Yapılışı: Yağda soğanlar kavrulunca kıyma eklenir o da kavrulunca salça ilave edilir Tuz ve baharatları da ekleyince ocaktan alınır Hamuru için un, maya, tuz biraz suyla kulak memesi kıvamında yoğrulur 1 saat hamur dinlenir hamuru yuvarlak bir şekilde açın içine hazırlanan harcı yayarak dökün rulo halinde sarın ufak parçalar halinde kesin yağlanmış tepsiye dizip 15 dak pişirin Bu arada sarımsaklı yoğurt hazırlayın Yağda kırmızı biberi kızdırın Fırından çıkan mantıyı bir kaba alın üzerine yoğurtlu sosu dökün ve üstüne de kızdırılmış yağı gezdirin AFİYET OLSUN
|
|
|