|
|
Konu Araçları |
gaziantepden, kebabı, patlıcan, tarifleri, yemek |
Patlıcan Kebabı - Gaziantep'den Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Kebabı - Gaziantep'den Yemek TarifleriPatlıcan Kebabı Malzemeler: 15 kg Patlıcan (iri uzun) 1 kg az yağlı kıyma 5-6 adet domates 5-6 adet yeşil biber karabiber, tuz Hazırlanışı: Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra enine 3'er cm uzunluğunda kesilir Bu arada kıyma, tuz ve karabiber ile iyice yoğrulur Daha sonra şişlere bir patlıcan bir ceviz büyüklüğünde kıyma saplanır ve elle biraz yassılaştırılır Domatesler ve biberler ayrı ayrı şişlere geçirilir Alevsiz orta harlı mangal ateşinde çevrilerek iyice pişirilir |
|