Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, giresundan, hamsi, tarifi

Giresundan Hamsi Böreği Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Giresundan Hamsi Böreği Tarifi




Giresundan Hamsi Böreği:

Giresunun ve Karadeniz yöresinin bu meşhur yemeğini 4-5 kişilik sofraya göre hazırlamak için 1,5 kilo hamsi, 3 su bardağı pirinç, 1 su bardağının dörtte üçü kadar zeytinyağı, 2 demet maydanoz, 3 baş soğan, bir tatlı kaşığı karabiber ,1 çorba kaşığı şeker, bir buçuk bardak kuş üzümü, bir avuç mısır unu ve yeteri kadar tuz alınır

Hamsi ayıklanıp yıkandıktan sonra kılçıkları çıkarılır Pirinç yumuşayıncaya kadar haşlanır ve suyu süzülür Haşlanmış pirince ince doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, karabiber, şeker, kuru üzüm, tuz ve zeytinyağının üçte biri eklenerek karıştırılır Kalan yağın yarısı bir tepside kızdırılır ve mısır ununa bulanan hamsiler tepsiye dizilir Hamsilerin üzerine pirinç karışımı konarak düzgün biçimde yayılır Kalan hamsiler de bir tavada una bulanarak kızartılır ve tepsiye yayılan pirincin üzerine ikinci kat olarak dizilir Kalan yağ tepsinin üzerine gezdirilerek dökülür Tepsi çok kızgın olmayan fırında ya da ateş üzerinde yarım saat kadar pişirilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.