![]() |
İtü Robot Olimpiyatları Başladı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtü Robot Olimpiyatları Başladıİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kontrol ve Otomasyon Kulübünce düzenlenen “İTÜ Robot Olimpiyatları-İTÜRO 08” başladı ![]() İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen olimpiyatların açılış konuşmasını, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Araştırma ve teknoloji üretmenin önemine değinen Karadoğan, üretilen teknolojinin de katma değer yaratabilmesi için ticarileşmesi gerektiğini ifade etti ![]() Deneme yanılma yoluyla yapılan araştırmanın en pahalı yollardan biri olduğunu vurgulayan Karadoğan, bunun için de bilimsel yöntemlerle araştırma yapmak gerektiğini söyledi ![]() Karadoğan, “Bilgi üretme açısından 40’ından sonra fazla bir şey üretilmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olimpiyatlarla, öğrencilerin birbirlerini ve kaynakları tanıyıp proje üretmelerini sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Karadoğan, olimpiyatların, üniversite-sanayi işbirliğinin de somut bir örneği olduğuna dikkati çekti ![]() İTÜ’de bulunan 340 laboratuvar, uydu yer istasyonu, 22 araştırma merkezi, 7 uygulama araştırma merkezinin, genç araştırıcıların çalışabilmesi için devlet tarafından yapıldığını anlatan Karadoğan, şunları söyledi: “Türkiye’de araştırmanın yapılabilmesi için birçok şeye, ama en önemlisi araştırıcıya ihtiyaç var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karadoğan, hazırlanan proje modelleri içinde en güvendiklerinin, öğrenci, öğretim üyesi ve mezun üçgeniyle yapılan projeler olduğuna işaret etti ![]() İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanı Prof ![]() ![]() ![]() Konuşmaların ardından, İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Panelde, İTÜ Elektrik ve Elektronik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geçen yıl ilki yapılan olimpiyatlara bu yıl Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden katılan yaklaşık 500 proje, “Mini Sumo”, “Basit Çizgi İzleyen”, “Silindir Taşıma”, “Gelişmiş Çizgi İzleyen”, “Süpürge”, “Yangın Söndüren”, “Kendini Dengeleyen” ve “Serbest Kategori” başlıklarında 8 kategoride yarışacak ![]() Kategorilerde dereceye girenlere bilgisayar, yazıcı, tarayıcı, webcam, video kamera, dijital fotoğraf makinesi, kablosuz modem, mp3 çalar, taşınabilir hard disk gibi hediyeler verilecek |
![]() |
![]() |
|