![]() |
Yörünge Oteline Adım Adım.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yörünge Oteline Adım Adım..Dünya’nın yörüngesinde otel kurmak için görüşmelerini sürdüren iş adamları, 2015’e doğru uzay otelini faaliyete geçirmeyi planlıyorlar ![]() ![]() ![]() Sivil uzay havacılığının en önemli destekçilerinden Virgin Grubu’nun sahibi Sir Richard Branson ile uzay otelinin prototipini geçen yıl uzaya fırlatan Las Vegaslı otel kralı Robert Bigelow bu amaçla görüşmelerini sürdürüyorlar ![]() Virgin Galactic şirketinin operasyon şefi Alex Tai, Amerikan Uzay Cemiyeti’nin 26 ![]() ![]() Las Vegaslı otel kralı tarafından uzaya gönderilen otel prototipine yolcu taşıyacak SpaceShipTwo adlı aracın deneme uçuşlarına gelecek yıl başlanacak ![]() 2004’te uzay sınırına ulaşmayı başaran ilk özel girişim araç SpaceShipOne’ın geliştirilmiş versiyonu SpaceShipTwo iki pilot ve altı yolcuyla uçacak ![]() Uzay aracı faal olduktan sonraki ilk yıl 500 kadar kişinin taşınması planlanırken, bu uçuşun bedelinin başta 200 bin dolar olması, zamanla 100 bin dolar hatta daha da aşağı inmesi bekleniyor ![]() Genişletilebilir bir özelliğe sahip olan ve özel bir girişim sonucu ortaya çıkan Genesis 1 uzay modülü geçen yıl başarılı bir şekilde yörüngeye fırlatılmıştı ![]() Las Vegaslı otel kralı Robert Bigelow tarafından finanse edilen Genesis 1, ileride kurulacak olan benzeri tipte bir genişletilebilir uzay otelinin prototipini oluşturuyor ![]() İçinde çeşitli böceklerin bulunduğu uzay modülü en az 5 yıl yörüngede kalarak, dayanıklılığı ve yaşanabilirliği ölçülecek ![]() ![]() Tamamen özel girişim ürünü “SpaceShipOne”, ilk kez 2004’te uzay sınırı sayılan 100 kilometre irtifaya ulaşmıştı ![]() ![]() Kaynak: NTVMSNBC |
![]() |
![]() |
|