![]() |
Yeni Nesil Telekomünikasyon Laboratuvarı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Nesil Telekomünikasyon Laboratuvarıİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Türkiye�deki ilk �Yeni Nesil Telekomünikasyon Laboratuvarı� için Huawei Teknoloji ile ortak çalışma kararı aldı ![]() İTÜ�den yapılan yazılı açıklamada, Huawei ve İTÜ işbirliğiyle kurulacak laboratuvarın, ertelenen 3G ihalesinin sonuçlanmasının ardından bu alanda artması beklenen kalifiye eleman ihtiyacını sağlayacak çok önemli bir merkez konumunda olacağı belirtildi ![]() Son teknolojiye sahip bilgisayarlarla desteklenen laboratuvarın, yeni nesil haberleşme sistemleri temelinde öğrencilere uygulama, test ve eğitim, akademisyenlere de araştırma çalışmalarını yürütme olanağı vereceği kaydedildi ![]() Laboratuvarda, İTÜ�nün akademik eğitim ve araştırma programının yanı sıra bağımsız olarak Huawei�nin kendi çalışanlarına ve üçüncü kişilere de eğitim verileceği, ayrıca laboratuvarın üniversite bünyesindeki öğrencilerin kullanımına da açık olacağı ifade edildi ![]() Açıklamada, Huawei Teknoloji şirketinin İTÜ�de, 3G ve DWDM servisleri, UMTS Core Network ve Radio Access Network teçhizatları, optik haberleşme ve yönetim sistemleri kuracağı bildirildi ![]() |
![]() |
![]() |
|