Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açmayın, eni, mailleri, seviyorum, yazan

'Seni Seviyorum' Yazan Mailleri Açmayın

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Los Angeles kentinde bulunan şirketten yapılan açıklamada, 'NuwarOL' ve 'ValentinE' isimli virüslere karşı tedbir alınmasının gerekli olduğu belirtildi Panda Laboratuarları teknik direktörü Luis Corrons, "Her yıl kötü niyetli hacker'lar Sevgililer gününün cazibesini kullanıyor Çekici isimli e-posta'lar yayarak, bilgisayarlara zarar veriyorlar" dedi
Corrons, bilinmeyen yerlerden gelen "Seni çok seviyorum", "Kalbimin içindesin", "Rüyalarımdasın" konulu romantik ve çekici e-postaların açılmaması ve maillerin içindeki link'lere tıklanmaması gerektiğini söyledi
'ValentinE' virüsünün 'Doğru aşkı aramak' veya 'Gerçek aşk' konusuyla gelebileceğine dikkat çeken Corrons, bu e-posta'yla gelen 'friends4u' dosyasının bilgisayarlara zarar vereceğini vurguladı
Corrons, bilgisayarları virüslerden korumak için alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı:
- Bilinmeyen kişilerden gelen e-posta'ları açmayın
- E-postaların içindeki link'lere tıklamayın Çok güvenilir siteler olsa bile, tıklamak yerine, adres barına kendiniz yazın
- Bilinmeyen bir yerden gelen e-posta'lara ataçlanmış dosyaları açmayın Sevgililer gününde gelen tebrik kartları, romantik videolar ve resimlere karşı dikkatli olun
- Bilgisayarınızdaki anti virus programını yeni saldırılara karşı sürekli güncel tutun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com