10-14-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İzmir'deki Bilim Şenliği 5 Yılda Olimpiyata Dönüştü
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5 yıl önce başlatılan eğitim ve bilim şenliği, 81 il ve altı ülkenin katıldığı dev bir olimpiyata dönüştü 29-31 Mayıs tarihlerinde yapılacak olimpiyata şimdiden 2 bin 15 proje başvurdu
Projelere bu yıl İspanya, Brezilya, Yunanistan, Kazakistan, Özbekistan ve Kıbrıs'tan gelen çalışmalar da eklendi Bu ülkelerin yanı sıra 52 ilden 360, İzmir'den bin 650 proje olimpiyata başvurdu İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, ilk yıl 200 proje bile çıkmazken bugün yılda 2 binin üzerinde kaliteli proje üretildiğini söyledi Avrupa Birliği'nin 5 yılda 215 projelerini kabul ettiğini anlatan Aydoğan, "Bu projeler için 4,5 milyon Euro hibe aldık Ayrıca geçen yıl TÜBİTAK tarafından düzenlenen bilim olimpiyatında 85 madalyanın 25'ini İzmirli öğrenciler kazandı Etkinliğimize bu yıl ilk defa 6 ülke başvurdu, bir sonraki yıl bu sayı katlanarak büyüyecek " dedi Başvuruların bu ayın 25'ine kadar kabul edildiğini belirten Aydoğan, en az 2 bin projenin daha listeye ekleneceğini kaydetti
|
|
|