![]() |
Adım Adım Panel Televizyonlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adım Adım Panel TelevizyonlarAdım Adım Panel Televizyonlar Panel televizyon nedir? Büyük ekranları hem daha ince yapmak, hem de onlardan daha kaliteli görüntü elde etmek amacıyla geliştirilmiş televizyonlardır ![]() Panel televizyon sahibi olmak bana neler kazandıracak? Panel televizyonlar incelikleriyle size yerden tasarruf sağlar ![]() ![]() ![]() Kaç çeşit panel televizyon bulunuyor? Panel televizyonlar ikiye ayrılır ![]() - LCD TV - Plazma TV Panel televizyon ekranındaki görüntüler eski televizyonlardan çok mu farklı? Panel televizyonlar, görüntü kalitesi açısından tüplü televizyonlardan, şu noktalarda farklılık gösterir: - Eşit parlaklık: Panel TV’lerde tüplü televizyonların aksine görüntü parlaklığı ekranın her yerinde eşittir ![]() ![]() ![]() - Düz ekran: Panel TV’lerde ekran televizyonun her yerinde düzdür ![]() ![]() - Geniş ekran: Televizyonun sinema perdesine yakın bir görüntü vermesini sağlar ![]() - Öncelik: Panel ekranlar normal TV’lerin 10’da 1’i kalınlığındadır ![]() - Ağırlık: Panel ekranlar, normal TV’lerin ortalama 6’da 1’i ağırlığındadır ![]() - Manyetik alan: Panel ekranlar bir bilgisayar gibi çalıştığı için manyetik alan kullanmazlar ![]() ![]() - Görüş açısı: Normal TV’ler 120 derece civarında görüş açısına sahipken, panel ekranlar 170 dereceye varan izleme açısına sahiptir ![]() Plazma Televizyon Plazma televizyon nedir? Elektrik verildiğinde ışık yayan gaz dolu hücrelerden oluşan bir çeşit panel televizyondur ![]() ![]() ![]() Görüntülerin arkasında gölgelenme oluşur mu? Plazmada gelen sinyalleri ekrana aktarma süresi (tepki süresi) LCD’lere göre daha kısadır ![]() ![]() ![]() ![]() Güneş ışığı alan bir odada kullanılsa, parlama yapar mı? Plazma televizyonlar, parlak ışıklı ortamlarda kullanıma pek elverişli değildir ![]() Ön panelde cam kullanıldığından LCD’lere gore daha çok yansıma yapar ![]() ![]() Görüş açısı ne derece önemlidir? Panel televizyonun görüş açısı, onun sağdan, soldan, üstten ve alttan kaç derece açıyla izlenebildiğini ifade eder ![]() ![]() LCD Televizyon LCD TV nedir? Bir çeşit panel televizyondur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekran boyutları yeterince büyük müdür? LCD televizyonların ekran boyutları 13 – 65 inç arasında değişir ![]() ![]() ![]() LCD televizyon bilgisayar monitörü olarak kullanılır mı? LCD televizyonların hemen hepsi bilgisayar monitörü olarak kullanılmaya elverişlidir ![]() ![]() Ekonomik midir? LCD televizyonlar plazmalara göre daha az enerji tüketirler ![]() ![]() ![]() ![]() Panel Televizyon Nasıl Kurulur? Taşırken dikkat edin! LCD ve plazma televizyonlar eski tüplü televizyonlardan daha ince ve hafiflerdir ![]() ![]() ![]() Nereye yerleştireceğinize karar verin! Televizyonunuzu TV sehpasının üzerine yerleştirebileceğiniz gibi duvara ya da tavana da asabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Televizyonunuz direkt güneş ışığı almasın! Panel televizyonunuz direkt güneş ışığının altında kaldığında tek probleminiz yansıma olmayacaktır ![]() ![]() ![]() Kalorifer peteklerinden uzak durun! Televizyonu kalorifer peteklerine yakın yerleştirirseniz, fazla sıcaklık televizyona zarar verebilir ve ömrünün kısalmasına neden olabilir ![]() Kablolara dikkat! Eğer televizyonunuzu duvara asmayı düşünüyorsanız, öncelikle kabloların durumunu göz önüne alın ![]() ![]() ![]() ![]() Nasıl kurulur? Bir panel televizyonu kurmak, tahmin ettiğinizden daha kolay bir süreçtir ![]() ![]() ![]() ![]() Televizyonun arkasından korkmayın! Televizyonunuzundan daha iyi faydalanmak için cihazın kablo giriş ve çıkışlarını tanıyın ![]() ![]() HDMI : Yüksek çözünürlüklü (HD) görüntü yollayan cihazların bağlandığı yuvadır ![]() ![]() ![]() DVI :LCD televizyonların hemen hepsinde bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() Komponent :Yüksek kalitede video bağlantısıdır ![]() ![]() S-Video :Orta kalitede bir video bağlantısıdır ![]() ![]() Skart :DVD oynatıcılardan oyun konsollarına birçok cihaz skart yuvasından televizyona bağlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AV :Açılımı ses ve videodur ![]() ![]() ![]() ![]() Ses :Genelde kırmızı ve beyaz renkte yuvarlak girişlerdir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|