![]() |
Uzaktan Kumanda İle İsıtılan Ayakkabı Teknoloji Bilim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uzaktan Kumanda İle İsıtılan Ayakkabı Teknoloji BilimUzaktan kumanda ile ısıtılan ayakkabı Teknoloji Bilim Selçuk Üniversitesinde (SÜ) bir doçent, 3 kişilik ekibiyle birlikte her ayakkabıda kullanılabilen uzaktan kumandalı ısıtma pedi üretti ![]() SÜ Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik Ana bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç ![]() ![]() ![]() Işık, ilk etapta elektrikle ısıtılan ayakkabı üzerinde yaptıkları çalışmayı, daha az maliyetli olması nedeniyle ayakkabı içine adeta bir keçe gibi yerleştirilen pede doğru yönlendirdiklerini belirtti ![]() İçindeki pediyle birlikte ''termal ayakkabı'' olarak adlandırdıkları ayakkabının, dışardan bakıldığında sıradan bir ayakkabıyla gözle görülür bir farklılığı olmadığını anlatan Işık, şunları kaydetti: ''Termal ayakkabı pedi, 3 kısımdan oluşuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SERİ ÜRETİM MALİYETİ 15-20 LİRA Yaptıkları ısıtma pedinin Türkiye'de ilk kez üretildiğini, dünyada da benzeri bulunmadığını anlatan Işık, ürünün patent işlemlerinin de tamamlandığını kaydederek, Doç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doç ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|