Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eider, isı, sistemi, yalıtım, ördeği

Eider Ördeği Ve İsı Yalıtım Sistemi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eider Ördeği Ve İsı Yalıtım Sistemi

EİDER ÖRDEĞİ VE ISI YALITIM SİSTEMİ

Bedenlerimiz gün içinde aldığımız besinleri sindirerek ısı üretir Bu ısıyı kaybetmemenin en iyi yolu ısının çok çabuk kaçmasını engellemektir Bunun için zaman zaman kat kat kıyafetler giyeriz Bu durumda sıcak hava her kat arasında tutularak hapsedilir ve dışarı kaçamaz Bu şekilde enerji kaybını engellemeye "yalıtım" denir

Eider ördeği de bu yöntemi kullanır Bu kuşun tüyleri diğer pek çok kuş gibi hem uçmasını sağlar hem de hayvanı sıcak tutar Eider ördeğinin oldukça yumuşak ve kabarık göğüs tüyleri vardır Ördek göğüs tüylerini kullanarak yuva yapar Böylece hem yumurtalarının hem de yumurtadan çıkan yavrularının soğuyarak üşümesine engel olur Eider ördeğinin tüyleri sıcak hava katmanlarını tuttuğu için en iyi doğal ısı yalıtkanıdır152

Bugün dağcılar, ısıyı yalıtma kapasitesi yüksek olan tüylerden yapılmış özel kabanlar giyerek vücutlarını sıcak tutuyorlar Bu kabanlardaki tüylerin yalıtım özelliği Eider ördeğininkiyle tamamen aynıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com