![]() |
'Ölümsüzlük Mantarı'ndan Çay Yaptık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 'Ölümsüzlük Mantarı'ndan Çay Yaptık![]() Latince adı 'Ganoderma Lucidum' olan ve 'Ölümsüzlük Mantarı' diye bilinen mantar, Türkiye'de Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) üretildi ![]() Birçok kanser türü de dahil çok sayıda hastalığa şifa gösterilip, 'mucize bitki' olarak nitelendirilen mantar, Uzakdoğu ve ABD'den sonra üretildiği Türkiye'de 'GanoTürk' adıyla çay olarak piyasaya sunulacak ![]() ÇÜ'nün biyoteknoloji laboratuvarında ölümsüzlük mantarını üretmeyi başaran Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Mantarın üretimini yapan ve gramını 4 euroya ihraç eden Çin, Tayvan, Japonya ve ABD'li firmaların tohumun üretimi ile ilgili bilgileri sır gibi sakladıklarını belirten Prof ![]() ![]() ![]() Bir yandan internet üzerinden inceleme yapan, diğer yandan da Türkiye'nin dört bir yanında mantarı arayan Prof ![]() ![]() ![]() Adı 'Türk' oldu Biyoteknoloji laboratuvarlarında yaptıkları çalışmalarda başarılı sonuçlar aldıklarını belirten Prof ![]() ![]() ![]() Bu nedenle mantarın üretimine önem verilmesi gerekir ![]() ![]() Adana'ya tesis kuracak olan bu firma, benim danışmanlığımda mantarı üretip, dilimler halinde kurutarak, kuru çay gibi piyasaya sürecek ![]() ![]() Yararları Ölümsüzlük mantarının Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından konvansiyonel (geleneksel) gastrointestinal kanser tedavilerinde paralel tedavi organizması olarak resmen kabul edildiğini vurgulayan Prof ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun yanında kan şekerini düzenleyici, anti-kanserojen etki, hatta saç güçlendirici ve çıkartıcı olarak da değerlendirilmektedir" diye konuştu ![]() |
![]() |
![]() |
|