![]() |
Cevdet Bağca - Tüm Şarkıları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevdet Bağca - Tüm ŞarkılarıAkşamdan Akşama gün tükenir güneş solar yüreğimde yaram kanar gözüme kara bulutlar çöker akşamdan akşama yüreğimde bir eşkiya kanar çırpar ufuklara sözümüz vardı dağlara uçar akşamdan akşama adına kına gelince hüküm edemem yüreğime bir hüzün inceden ince çöker akşamdan akşama yüreğimde bir eşkiya kanat çırpar ufuklara sözümüz vardı dağlara uçar akşamdan akşama |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevdet Bağca - Tüm ŞarkılarıÖmrümüz yokluğuda varlığıda bölüştük dost omuzuna omuz verdik dövüştük payımıza acı düştü gülüştük ömrümüz sular gibi ömrümüz rüzgar gibi ömrümüz dağlar gibi geçti ömrümüz dil bilmeze dil olupta söyledik yol bilmeze yol olupta söyledik dağları yol güneşi yar eyledik badem çiçekleri gibi ömrümüz ömrümüz sular gibi ömrümüz rüzgar gibi ömrümüz dağlar gibi geçti ömrümüz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevdet Bağca - Tüm ŞarkılarıYokluğun Ölüm deniz aynı deniz ay ışığı sensiz rüzğar sus pus olmuş dalgalar sensiz ben sensiz yorgunum ben sensiz vurgunum ben sensiz sürgünüm yokluğun ölüm gülün rengi solmuş çiçekler sensiz şarkıların tadı yok türküler sensiz ben sensiz yorgunum ben sensiz vurgunum ben sensiz sürgünüm yokluğun ölüm |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevdet Bağca - Tüm ŞarkılarıGÖÇ kalktı göç eyledi bizim oralar önce uzun uzak yollar kaypoldu sıtmadan gömdüğüm kızımın kalbi sonra nazlı nazlı yollar kayboldu yollara düşmüşüz yolumuz gurbet artık adım sürgün her yerde hasret bekle bizi ülkem bekle memleket göçmen kuşlar eve dönecek elbet yağmurlar başladı gök bize ağlar umutla ördüğüm damlar kayıp oldu yarım kaldı aşklar yarım sevdalar sonra boylu poslu aşklar kayıp oldu yollara düşmüşüz yolumuz gurbet artık adım sürgün her yerde hasret bekle bizi ülkem bekle memleket göçmen kuşlar eve dönecek elbet |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevdet Bağca - Tüm ŞarkılarıSAKLIMDA sen şimdi cok uzaktasın aşılmaz dağların arkasında sen şimdi cok yakındasın bir soluk kadar yanı başımda Saklımda sevdan saklımda sevdan saklımda en solumda bir uzak kenti yüreğim yağmalanmışım terk edilmişim yağmursuz nisan gibiyim mavi bir bulut bekler gözlerim Saklımda sevdan saklımda sevdan saklımda en solumda |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevdet Bağca - Tüm ŞarkılarıUNUTULURSUN deryalarda sal olursun bir kurmuş dal olursun sözün biter lal olursun unutulursun unutulursun unutulursun yıllar geçer dün olursun unutulursun unutamazsan unutamazsan tutuşursun kül olursun unutamazsan neredesin soran olmaz ne haldesin bilen olmaz yaraların saran olmaz unutulursun unutulursun unutulursun yıllar geçer dün olursun unutulursun unutamazsan unutamazsan tutuşursun kül olursun unutamazsan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevdet Bağca - Tüm ŞarkılarıHIDIR bir bulutun ardı sıra dağlara cıktı hıdır bir sevdanın peşi sıra vurulup düştü hıdır dayan hıdır dayan hıdır bu dağın ardı sınır dağ dediğin nedir hıdır yol eyleyip geçersin kar dediğin nedir hıdır rüzğar olup uçarsın dayan hıdır dayan hıdır bu dağın ardı sınır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevdet Bağca - Tüm ŞarkılarıSenin Adın senin adın yağmur rüzğar olacak senden bana solmuş resim kalacak anılarım son sevgilim olacak bende seni öldür öldür öyle git bakışımda senin izin kalacak yüreğimde senin sızın kalacak gülüşümde inan izin kalacak yüreğimde inan sızın kalacak sensizliğim zaten sonum olacak bende seni öldür öldür öyle git bende seni öldür öldür öyle git |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevdet Bağca - Tüm ŞarkılarıSöyleyemedim düşlerde sevdim seni söyleyemedim sessiz öptüm nefesini söyleyemedim sana ben gözümde yaşlar büyüttüm sana ben hayaller düşler büyüttüm sana ben hummalı aşklar büyüttüm SÖYLEYEMEDİM Mîn jitere helbestan qotınan mezin kır mîn jitere evinek galez mezin kır mîn jitere buharan havinan mezin kır nıkarım ku bejim! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevdet Bağca - Tüm ŞarkılarıAnlasana sen gidince ekmek zeytinsiz kaldı nisan yağmursuz senden sonra deniz mavisiz kaldı gece yıldızsız anlasana nasıl yandım sana anlasana nasıl yandım sana anlasana nasıl sevdim seni anlasana nasıl sevdim seni senden sonra dağlar rüzğarsız kaldı yüreğim ıssız sen gidince şiirler öksüz kaldı sözler anlamsız anlasana nasıl yandım sana anlasana nasıl yandım sana anlasana nasıl sevdim seni anlasana nasıl sevdim seni |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevdet Bağca - Tüm ŞarkılarıYalan nasılda aldanıp sevmişim seni nasılda ömrümü/gönlümü vermişim sana aşk yalanmış sevda yalan keder oldu bana kalan bir masalmış bu yaşanan yalanmış yalan yalanmış bakışın gözler yalanmış yalanmış gülüşün sözler yalanmış aşk yalanmış sevda yalan keder oldu bana kalan bir masalmış bu yaşanan yalanmış yalan --->: Cevdet Bağca - Tüm şarkıları frmacil sayfa 2iki --->: Cevdet Bağca - Tüm şarkıları |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevdet Bağca - Tüm ŞarkılarıCATGELİN catgelin ilk aşkımdın cocukluk arkadaşımdın şaçların harman yeri endamın düzde fidan ya kürddün ya çerkezdin çocukluk fark etmezdi sen çerkezdin ben kürd çocuktuk fark etmezdi(burayı kendime göre yaptım) ne kaçınca ardından ağlayaçak bir balonu oldu ne de saçları kadar uzun ömrüTarihin o en alhasız vahsazı sütü irin sütü kezzap sütü kan papürüz dağlarına küskündür zamanyani oldum olası namus içinde kımıldısız ve yaslı deniz görmeden ölen bir kız çocuğunun gözleri kadar umarsızdı içimin eşkiyası uyurduk cerenlerle sürünlerle gülerdik çeşmeye bulak derdik susadıkça giderdik sanki hiç ölüm yoktu tek yoksul yoksulluktu en kurşun gibi dost doğru yaşayan ey denizli mutluluklar işleyen tatil yüzlü kitablara ey hafızdan homerustan çırçırlı akşamlara kalan Söyle: ÖLÜ BİR KIZ NERESİNDEN ÖPÜLÜR TENİ CEVAHİR DUDAKSIZ BİR KIZ adı catgelin olan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevdet Bağca - Tüm ŞarkılarıYasaklarda sabahı öptüm gözlerinde geceyi yaktım ateşi aldım dudağından sözleri yaktım ben seni uzaklarda ben seni tuzaklarda ben seni yasaklarda SEVDİM ben seni yasakalarda baharı öptüm saçlarında kışları yaktım umudu aldım yüreğinden düşeri yaktım ben seni uzaklarda ben seni tuzaklarda ben seni yasaklarda SEVDİM ben seni yasakalarda |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevdet Bağca - Tüm ŞarkılarıMEĞERSE boş yere bekledim dönersin diye bir kere yüzüme gülersin diye boş yere yanmışım seversin diye sevmesende olur boş yere bekledim dönersin diye dönmesende olur meğerse sulara yazmışım seni meğerse rüzğara yazmışım seni yanık kavgamda sevmişim seni sevmesende olur hep seni özledim dönersin diye yeniden yüzüme gülersin diye boş yere yanmışım seversin diye sevmesende olur boş yere yanmışım seversin diye sevmesende olur meğerse sulara yazmışım seni meğerse rüzğara yazmışım seni yanık kavgamda sevmişim seni sevmesende olur |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevdet Bağca - Tüm ŞarkılarıKırgın/Verem Olsam derdinden verem olsam tutuşsam kerem olsam sürmem seni tenime yarama merhem olsan kurmuş yaprak olsam bir çorak toprak olsam içmem bir yudum senden kerbelada su olsan |
![]() |
![]() |
|