![]() |
Buldozer ( Rap - Hiphop ) Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buldozer ( Rap - Hiphop ) Şarkı Sözleri1996 Yılından döndüğü askerlikten aktif dinleyicilikten amatör olarak soul ve hip-phop (Rap) çalışmalarına başlayan BULDOZER lakaplı Volkan Çağlayan bir senelik albüm çalışmasını tekrar gözden geçirerek müziğini tanımayan kitlelere içinde alaturka motifleri bezeyerek , özünde öncelikle evrensel ve toplumsal güncel sorunları melodik bir anlatımla bünyesinde barındıran bir müzikle görücüye çıkıyor Erdak Müzik’ten Müzik marketlere sunduğu albümün için “HIP – HOP –RAP” tanınımı yapan genç müzisyen 1974 doğumlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buldozer ( Rap - Hiphop ) Şarkı SözleriYoksun - Buldozer Sensiz verdiğim savaş çok yavaş inan bana Bebeğim ölene dek seveceğim Bir adım at; sana koşa koşa döneceğim Söneceğim kahrolsun; yoksun hayatımda Simdi olsaydın yanımda Bomboş dünya, rüyadayım sanki Uyandır beni artık Seninle ne anılar yaşadık, yaşlandık Yeri geldi kapıyı vurduk, çıktık, durduk Şimdi içim buruk Susuzluk bu aşkın verdiği Deldi geçti kalbimi Anlatamıyorum derdimi kimseye Sen söyle bebeğim, neden böyle oldu Sanki zaman durdu, vurdu beni can evimden Elinden olacak ölümüm Kömür gözlüm, karam Kanar içimdeki yaram Tuz basan günler, silinmiyor aklımdan dünler Sünger çekemiyorum geçmişe Bilmece kafamda gelecek Bitirecek beni olmayışın Sormayışım, kollarına alıp sarmayışın Yalnızım birtanem, aşkım çok yalnızım Tükendim, bittim eridim Senden başka kimseyi sevemedim Denemedim bile, hile yaptım düşüncelerime Döneceksin diye, koklayamadım gülümün üzerine Yoksun yanımda kollarımda Yoksun yanımda gözlerim yollarından Gün ağrır, şafak söker Gece biter, gündüze döner Ne zaman düşünsem seni Bir şeyler çekiyor sanki kolumdan geri Kaptırıyorum kendimi Ele geçirmişsin tamamen benliğimi Yitirmişim sende kimliğimi Hayalin gözlerimde hesap soruyor Dakikalar beynime silah gibi vuruyor Uyuyor herkes, ben ise henüz yatmadım Satmadım seni rüyalara atmadım Beynimin içindesin, kim bilir nerdesin Seni çok özledim Bekledim, yılları yıllara ekledim Tökezledim, sendeledim gelmedin Gururunla birkez olsun mücadele vermedin Eğer dinlersen duyabilirsin Sessiz gecelerde kalbimin ritmini Hatıra mazinin gerçeklerini Ümit geleceğin hayali Sensiz geçmişim ne kadar yakın, geleceğim uzak Bir gün göçüp gideceğiz, geçmişi geride bırakarak Her şey tamamen ardımızda kalacak Hep yanında olacağım, istediğin anda Hep seni seveceğim hayatımın her anında |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buldozer ( Rap - Hiphop ) Şarkı SözleriYe Babam Ye - Buldozer Ye babam Ye Hababam Ye Ye babam Ye Hababam Ye Düşüncelerime ikamet ettim Kılıçtan keskindir Gerçekleri söyler dilim Dilim keserim Tek derdim, derdim olmadan yaşamak Zengin olma hayalleri kurmak Durum vahim, görmek üzücü Burda böyle dolaplar döndüğünü Hatalar olmalı Birileri götürürken malı Açıklayın bana, yaşananlar doğal mı? Aldılar mazlumun ahını Yalanlarla besliyorlar halkımı Fakan çoğu aç, bir dilim ekmeye muhtaç Çalışan değil, çalan kazanır olmuş Bankalara el konmuş Olan olmuş torba dolmuş Yemişler memleketi, bitirmişler Soyup soğana çevirmişler Dikmişler gözlerini milletin alın terine Herkes sorar olmuş: "Neden?" diye Eğri otur, doğru söyle Sözün özü böyle Cevap kolay; olay görünmekte Birileri çuvalla götürmekte Tokat atan Tarabya'da Etiler'de eğlenmekte Ekmek peşinde olanlar görmezden gelinmekte Ye babam Ye Hababam Ye Ye babam Ye Hababam Ye Gerçekleşmeyen hayaller Boş vaatlerle hayat doluyor Acıkan doymuyor Susayan kanmıyor Sükut altın oluyor memleketimde "Akmasa da damlar" diyen Kara gümüş gibi beklemekte Ekmek teknesinde gözü garibanın Yüzü sıcaktır diyenler paranın Samanın altından su yürütüyor Nasıl olsa musluk akıyor Fırsatını kollayanlar küpünü dolduruyor Kimse sormuyor, neler oluyor? Güneş yoksa balçıkla mı sıvanıyor? Aydınlıklar sonsuz karanlıklara mı gömülüyor? Ömür tükeniyor Bankalarda trilyonları yediniz Vampir gibi milletin kanını emdiniz Kesildi gidiş biletiniz Artık gidiniz, bir daha geri gelmeyiniz Yediniz, bitirdiniz memleketi Kaybettik kendimizi Ve de yitirdik bütün değerlerimizi Ye babam Ye Hababam Ye Ye babam Ye Hababam Ye Birlikten dirlik doğar bunu bilelim Elini zorla öptürmek isteyenin bileğini bükelim Böyle gelmiş böyle gitmez, başa gelen çekilmez Kendini bilmez, çiğeri beş para etmez Ar dünyası kar dünyasına dönmez, sönmez Sanma haksızlıkları ezmez Buldozer, durum beter Büker belini acı gerçekler Bana dokunmayan bin yaşasın diyerek Mücadele ne kadar sürecek? Hayatın anlamını yitirecek Seneler böyle mi geçecek? Hep birileri mi yiyecek? Bu çile ne zaman bitecek? Kara gün kararıp durmaz Kalmaz kimsenin hakkı kimsede Haram zede memleketi yese bile doymaz Sormaz yetimin hakkını Ye babam Ye Hababam Ye Ye babam Ye Hababam Ye |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buldozer ( Rap - Hiphop ) Şarkı SözleriSök At - Buldozer Hayat acı kuralını koyan bir yarışsa Katiyen diskalifiye olma Zorla kendini biraz, yaz oyununu Uy, duy sesimi; huy değişecek olan Solan günler, acılar var ya Bir de şu çaresizlikler Yaşamak zordur, yordurur ufkunu aç Kaç yıldır beraber alınlarımızdan akan bu ter?! Yer beni bir de gerer amacına koş hedefine Boş iştigal abes ile; Hoş yaşanan her tecrübe Yalnızca tek şartı ve de kaide Yanlışlara düşmemek üzereyse Sök at sök at Sök at sök at Maziyi beyninden Adab-ı muaşeret ise Bunu tut iki gözünün önünde Dinle, Buldozer'in adı hayat felsefesinin aynası Hitabım açılışı bütün kapalı gözlerin uyanışı Kainat akan bir hüzünün şeması Dilimin uyarışı geçmek harekete Herkese davetim budur Hip Hop Yap elinden geleni Ezdirme salın ola kendini kimseye Kaybetme asla benliğini Yaşa daimi bul kimliğini Özgürlük bu tadını çıkar Yanlışlar tümü yüzü karadır kork Çok avantajların hepsi inanma Ama dikkat şuna sana destek olan yok sanma Ona buna bakıp da sakın aldanma Ve de kanma asla yanılma Sök at sök at Sök at sök at Maziyi beyninden Ön ayak olabilecek bir tek kişi var kendine, o da sensin İrdele ve de düşün, arkanı kolla, aciz olma Ya da göz yumma, ve de hatta bulma kimsede hata Pisliklere bata bata ve de yata kalka Bulacaksın bütün hakikati Bitti mi sandın işin? Peh adamım boş versene; Gerçek sensin ve de teksin Ancak erişeceksin gerçek ile ideale Anti parantez, yaşanacak çok şey var Pişmanlıklar öğrenmenin ilk adımı Yitirme sakın ola bu performansı Acısı derinde, motive olmak için çalış Alış ızdıraplara Adapte et kendini sürprizlere Dünya bir çoban, bizler de koyun Hayat acımasız işte kocaman bir oyun Sök at sök at Sök at sök at Maziyi beyninden |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buldozer ( Rap - Hiphop ) Şarkı SözleriÖze Dönüş - Buldozer Son artık gözlerde sönüş; zaman şimdi özümüze dönüş Son artık gözlerde sönüş; zaman şimdi özümüze dönüş Uzaktır herşey, gökyüzü ve deniz Her an peşimizden koşansa gölgemiz Alavere ve de dalavere Söyle böyle gidişimiz nereye? Lafın özü, hulâsa-i kelâm Herkese selam ama Reklâm olmak niye? Kamufle etmek yerine hataları Deşifrelemek, üstüne gitmek gerek Garantilemek geleceğimizi Terzi olup dikeceğiz kendi söküklerimizi Budur amacımızın temeli Fiks düşüncelerin hepsini yıkıp Yola çıkıp, pergelleri açıp Süratli tüm adımlarımızla Tabuları yok etmek hızlı Sızdı pislikler içimize Formalite sanma sakın sözlerimi Dinle Buldozer'i, tüm gerçeklerini Son artık gözlerde sönüş; zaman şimdi özümüze dönüş Son artık gözlerde sönüş; zaman şimdi özümüze dönüş Kaliteli bir yaşam yerine Düşme sakın balçık dolu pisliklerin içine Dişine canını tak Bak şu yeryüzünün türlü türlü haline Üç kuruş etmeyecek insanlar Girmiş seninle bilek güreşine Vurmak ise turnayı gözünden zor Kor ateş üzerinde yürümek Kendini denemen gerek; yor beynini biraz 'Miras atamızdan örf ve adet' Şöhret, para, pul hepsi boştur Koştur, yokuştur yolun başı Buldum bilemedim, bildim bulamadım asla deme Her sene geçeninden bir adım daha ileri niçin? Türkiye'm için, seçin geleceğinizi Netice: Düşünüp sonuç verin; derin manaları Anlamları, tüm anlatacaklarımın Boş vereceksen ön yargın vız gelecek bana Anlayana sözlerimin hepsi sivri sinek saz Az anlamayana da davul, zurna, orkestra bile Aşık Veysel Aldanma cahilin kuru lafına Kültürsüz insanın külü yalandır Hükmetse dünyanın her tarafına Arzusu hedefi yolu yalandır Kar suyundan süzen çeşme göl olmaz Gül dikende biter diken gül olmaz Diz diz eden her sineğin bal'olmaz Peteksiz arının balı yalandır İnsan bir deryadır ilimle mahir İlimsiz insanın şöhreti zahir Cahilden iyilik beklenmez ahir İşleği ameli hali yalandır Son artık gözlerde sönüş; zaman şimdi özümüze dönüş Son artık gözlerde sönüş; zaman şimdi özümüze dönüş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buldozer ( Rap - Hiphop ) Şarkı SözleriGerçek İstanbul - Buldozer İstanbul İstanbul uyuya mı kaldın? Uyan artık gör halini Türkiye'nin en güzel şehrini Kimlere bıraktın sen kendini? Bak yaptığını beğendin mi? Haydi kardeşlerim gelin benim yanıma İstanbul'u çevirelim eski tarzına Birlikte sırt sırta ve de omuz omuza Dur demeli artık bu gidişata Menfaat gün geçtikçe adım adım ilerliyor İnsanları sarıyor, dengelerini bozuyor Ufacık bedenler yok yere harcanıyor Gözler kararıyor şiddet git gide artıyor Çare bulamayanlar intaharı seçiyor Kendine acımıyor, hayatını karartıyor İstanbul bu işte hiçkimseyi tanımıyor Ne zaman bitecek acaba bu çile? Ne umutlar bağlamıştık şu koca şehire?! Çalış çabala gündüz ve gece Hayatın içinde, değersiz para peşinde İşinde, gücünde çalışarak Koca bir ömür böyle mi dolacak? Şaşıracak elbet birgün sapacak Sapacak yolunu şaşıracak Saracak acımasızlıkların hepsi onu Dostum bitmeyecek inan bu yolun sonu Yoluna çıkan engeller seni yıldırmasın Bıktırmasın, usandırmasın; gafletin uykusundasın Uyan artık sesimi duyan; sen gerçek istanbuldasın Her çıkışın bir inişi var Her düşüş bir öğreniş Sanki yeniden diriliş Hayata karşı yeni bir direniş Sebep göstermeden söyle bana Neden kenara çekilmen? Gerçeklere sırt çevirmen Eleştirmem ben seni Kulak ver de dinle beni Kalbinin sesini ve de sözlerimi Kurma boş hayaller Asıl değerer insanın beynindeler, dilindeler Ey efendiler bir tekrar daha Üstüne basa basa dur demeli artık bu gidişata Hayallerdeki mi? Değil, gerçek İstanbul'a Herkes sanki saatli bir bomba Her an patlamaya hazır olda Dağılmışlar istanbulun 4 1 yanına "Niye?" diye sorma; taş toprak İstanbul altın sanma Dostum bırak bu hayalleri de gel yanıma Hakikâti gösterebilirim sana, kulak ver bana Sokaklarda yatanlar, çarpık binalar Yitirilmiş umutlar, harcanıyor yok yere hayatlar Rüyalarda değil Gerçek İstanbul'da Sarsar yaşanan acıların hepsi seni Aynısı zannetme sakın düşte gördüklerini Yoluna çıkan engeller seni yıldırmasın Bıktırmasın usandırmasın; gafletin uykusundasın Uyan artık sesimi duyan; sen Gerçek İstanbul'dasın |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buldozer ( Rap - Hiphop ) Şarkı SözleriAsıl Adım Hiphop - Buldozer Rap diye girerim aklına Varamazsın farkına Ama döndün şaşkına Fırtına gibi sözlerimi çakarım Kelimelerimi beynine sokarım Atarım cümlelerimle tokat Fakat bu gidişatın sakat Sök at kafadan demogojileri Bitmez köpeklerin bulldozere kini nefreti Fantastik düşüncelerimizin esiri olmuşuz Sormuşuz önümüze gelene gidene genede Kafamızı yormuşuz uyumuşuz durmuşuz İnanın bana burada görmüşüz cehennemi Cenneti yaşamadan ölmüşüz Dönmüşüz geri bakmışız çakmışız BıkmışıZ ama kaçmışız gerçeklerden Çıkmışız yolumuzdan farketmeden Onları görmezden gelipde Yenemedik korkumuzu Kapamışlar tüm yolumuzu Elimizi kolumuzu bağlamışlar Kül edib yakmışlar saçmışlar Birde bakmışlar arkamıza Sıra geldi şimdi bana Dikkat edin ağzımdan çıkanlara Bak bak kafana çak asıl adım hip hop Hepsini vurgularım duygularım benim sözlerim Önemle dinle güvenme bukadar kendine Hadi gelde frenle drenme gücünü kaybetmiş Ezilmiş çekilmiş bir adım geri insanlarımız Yaramız derindir dramatik bir filmdir hayat bayat Olmaz böyle birşey yaramaz yormaz kimse kapasını Garibanın hakkını sormaz durmaz acımız Artar sancımıZ amacımız birlikten dirlik Çekildik itildik kenara neden Sırtını gerçeklere çevirmen Dönmen yüzünü gitmen Buda demekki bitmen Fikren yenilmen Ömüden geçen bir gece bir gün daha Karanlıklara boşluklara yaklaştıracak seni kaçma Saçma gelecek girecek beynine sözler sonra Sorma kendine kafanı yorma Beni biraz anla vurma başını duvara Kapama gözlerini artık uyan sesimi duyan Bu yaka bu yaka bu yan Gerçek sanma sakın rüyan Bak bak kafana çak asıl adım hip hop |
![]() |
![]() |
|