Emel Sayın Şarkı Sözleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Emel Sayın Şarkı Sözleri(20 Kasım 1945 - Sivas) Dört çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Emel Sayın, küçük yaşında şarkıcı olmaya karar verdi Onüç yaşında Arif Sami Toker'den müzik dersleri almaya başladı Toker'in yetiştirdiği en ünlü ve yetenekli sanatçı oldu Üç yıl Münir Nurettin Selçuk'tan ders alarak müzik eğitimine devam etti Çapa Lisesi'nden mezun olduktan sonra üç yıl süresince İstanbul Belediyesi Konservatuarı Şan Bölümü'nde okudu Bu arada Hürriyet Haber Ajansı'nın açtığı yarışmada Münir Nurettin Selçuk'a ait ağır bir klasik okuyarak "Ses Kraliçesi" seçildi Henüz onyedi yaşındayken Ankara Gençlik Parkı'nda Necdet Yazar'ın gazinosunda ilk defa sahnelerle tanıştı 1963 yılında Ankara Radyosu'na imtihanla solist olarak girdi ve yaklaşık yedi yıl hizmet verdi Ankara seyircisi karşısında iyi bir sınav veren ve sahne tecrübesi kazanan sanatçı, Egemen Bostancı'nın teklifiyle İstanbul müzik piyasasına transfer oldu ve Lalezâr Gazinosu'nda assolist olarak sahne almaya başladı Bu arada İstanbul Radyosu'na geçti ve İstanbul'a yerleşti Artık bir yıldız olan Emel Sayın, yoğun bir çalışma dönemine girmişti Pek çok müzik albümünün yanı sıra sinema filmlerinde de rol aldı Ancak 1970'lerin ortasından itibaren Yeşilçam'da başlayan seks filmleri furyası nedeniyle sinemadan uzaklaşarak yalnızca müzikle ilgilenmeye başladı 2001 yılında Mehmet Ali Erbil'le birlikte "Aşkım Aşkım" adlı TV dizisinde rol aldı |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Emel Sayın Şarkı SözleriTövbeler Tövbesi - Emel Sayın Tac olsan başıma takmayacağım Nur olsan gözüme bakmayacağım Yoluna adaklar yakmayacağım Tövbeler tövbesi Derdine göğsümü germeyeceğim Bağrımı yoluna sermeyeceğim Rüyamda sana yer vermeyeceğim Tövbeler tövbesi Sinemde kor olsan yanmayacağım Bin yemin etsen de kanmayacağım Seni hiçbir zaman anmayacağım Tövbeler tövbesi Kahretsem sana dön demeyeceğim Ecel ol sana baş eğmeyeceğim Ve senden başka da sevmeyeceğim Tövbeler tövbesi |
10-14-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Emel Sayın Şarkı SözleriSenede Bir Gün - Emel Sayın Gönlümde açmadan solan bir gülsün Her zaman gamlıyım her zaman üzgün Beklerim yolunu aylar boyunca Yeterki gel bana Senede bir gün, senede bir gün Ağarsın saçların, solsun yanağın Adını anmaktan yansın dudağım Bu aşka canımı adayacağım Yeter ki gel bana Senede bir gün, senede bir gün |
10-14-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Emel Sayın Şarkı SözleriOh Olsun - Emel Sayın Duydum ki seni terk etmiş oh osun Yalnız bırakıp gitmiş oh osun Dizine kapanmışsın Yalvarıp yakarmışsın Günlerce ağlamışsın Oh olsun Oyununa gelmemiş Sana hiç yüz vermemiş Sırtını dönüp gitmiş oh olsun Herkesle dalga geçtin oh olsun Ektiklerini biçtin oh olsun Az mı çektirdin bana Kül oldum yana, yana Sıra geliyor sana oh olsun Acımdan zevk alırdın Gururumla oynardın Sonunda yaya kaldın oh olsun Duymaz oldum sesini Döv bakalım dizini Ah bir görsem yüzünü oh olsun Çapkınlığın durulsun Gözlerine yaş dolsun Biraz kalbin burulsun oh olsun |
10-14-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Emel Sayın Şarkı SözleriMavi Boncuk - Emel Sayın Su dunyada sevgi buyuk ihtiyac Herkes sevmeye sevilmeye muhtac Herkesle dost ol; herkesle arkadas Omrumuz geciyor bak yavas yavas Onda bunda sundadir Sunda bunda ondadir Mavi boncuk kimdeyse Benim gonlum ondadir |
10-14-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Emel Sayın Şarkı SözleriDert Bende Derman Sende - Emel Sayın Dert bende derman sende Aşk bende ferman sende Öldüren güldüren Her gün ağlatan kalp sende Mevsimler gelip geçse de Aşk beni benden etse de Dünyada hayat bitse de Yine ölümsüz aşk bende İstemem ayrılık boynumu büksün İstemem aşkıma leke sürülsün Ben rüyamda bile yalnız seni sevdim İstemem baharda yaprak dökülsün Aşkın alevse hasretin bir kor Senin yokluğunu kalbime sor Dünya seninle gelmiş gibiyim Sensiz yaşamayı düşünmek çok zor Sev demem sevme demem Sen de benim gibi sev diyemem Ömrümün neşesini seninle buldum kaybedemem Nerelerdeydin sevgilim Seni kader mi sakladı Yıllardır beklenen huzur Şimdi beni kucakladı |
10-14-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Emel Sayın Şarkı SözleriBeddua - Emel Sayın Dilerim tanrıdan, gülmesin yüzün Gönlüne eþ olsun, dert ile hüzün Huzura ermesin, benliðin özün Benden baþkasını, seversen eğer Özleyen arayan, soran olmasın Acılar bitmesin, çilen dolmasın Gönül yaraların, deva bulmasın Benden baþkasını seversen eğer Sevgiden þevkatten, mahrum kalasın Eþinden dostundan, hep ah alasın Cennetten kovulan, tek kul olasın Benden baþkasını, seversen eğer Özleyen arayan, soran olmasın Acılar bitmesin, çilen dolmasın Gönül yaraların, deva bulmasın Benden baþkasını seversen eğer |
10-14-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Emel Sayın Şarkı SözleriAyrılmalıyız Artık - Emel Sayın Ayrılmalıyız artık Bir yerde ümit biter Solar laleler güller Aşk yalan inan buna Perişan hep gönüller Ayrılmalıyız artık Gitmeliyim bu yerden Saadet diliyorum Sana beyaz güllerden Taptım sana çok sevdim Hep böyle kalacağım Senin mutlu hayatına Uzaktan bakacağım |
10-14-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Emel Sayın Şarkı SözleriAh Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun - Emel Sayın öyle dudak büküp hor gözle bakma bırak küçük dağlar yerinde dursun çoktan unuturdum ben seni çoktan ah bu şarkıların gözü kör olsun güzelsen güzelsin yok mu benzerin goncadır ilk hali bütün güllerin aklımda kalmazdı yüzün,ellerin ah bu şarkıların gözü kör olsun bir gülüşün var ki kaş çatar gibi en sıcak sözlerin azarlar gibi hiç bağlanır mıydım çocuklar gibi ah bu şarkıların gözü kör olsun sonunda tuz bastın gönül yarama nice dağlar koydun nice arama seni terkedip de gitmek var ama ah bu şarkıların gözü kör olsun |
|